Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Definitívny koniec kauzy CT-čka: Zmluvu zrušili, riaditeľka zostala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PIEŠŤANY - Spoločnosť Medical Group SK zaslala Nemocnici Alexandra Wintera podpísanú dohodu o ukončení zmluvy o nákupe CT prístroja. Vyplýva z nej, že žiadna zo zmluvných strán si nebude uplatňovať akékoľvek sankcie. Informovala o tom riaditeľka nemocnice Mária Domčeková. O dohode bude ešte na budúci týždeň rokovať správna rada nemocnice. Domčeková požiadala dodávateľa o ukončenie zmluvy o dodávke prístroja za 1,6 milióna eur začiatkom novembra.

Dôvodom boli medializované informácie o nevýhodnej kúpe. Verejné obstarávanie na kúpu prístroja však podľa riaditeľky prebehlo v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní, v elektronickej aukcii zvíťazila firma Medical Group SK. Správnosť postupu po technickej stránke potvrdil aj Výbor NR SR pre zdravotníctvo po poslaneckom prieskume v nemocnici. 

Otázniky však zostali okolo ceny, ktorá je výrazne vyššia ako ceny podobných prístrojov pred dvoma rokmi. Piešťanská nemocnica tento týždeň obnovila prevádzku staršieho CT prístroja, ktorý bol pôvodne demontovaný. Pacienti tak už nemusia chodiť na vyšetrenia do Trnavy, Nového Mesta nad Váhom alebo Hlohovca. 

Nákup CT prístroja stál miesto ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú, podpredsedníčku NR SR Renátu Zmajkovičovú a napokon aj predsedu NR SR Pavla Pašku. Piešťanská nemocnica si ešte v roku 2012 vo verejnom obstarávaní vybrala CT prístroj za približne milión eur, napokon ho však nekúpila. Zariadenie z tohtoročnej súťaže za 1,6 milióna eur je podľa Domčekovej ,,vyššej triedy, s tomu zodpovedajúcimi technickými a funkčnými parametrami.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu