Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Robert Fico avizoval zmeny: Paškov nástupca bude známy v priebehu 48 hodín

Robert Fico zatiaľ neprezradil, o koho by mohlo ísť
Robert Fico zatiaľ neprezradil, o koho by mohlo ísť (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Smer-SD rozhodne o nástupcovi Pavla Pašku (Smer-SD) na pozícii predsedu Národnej rady SR v priebehu 48 hodín. Novinárom to dnes pred rokovaním rozšíreného Predsedníctva Smeru-SD povedal šéf strany Robert Fico.

Dnes sa chcú lídri sústrediť najmä na hodnotenie komunálnych volieb. „Nechcem, aby bol tento obrovský úspech Smeru-SD zatieňovaný personálnymi rozhovormi,“ zdôraznil však s tým, že táto téma sa dnes neobíde.

Na margo ďalšieho pôsobenia Pašku Fico povedal, že ako premiér nemá čas na riadenie strany a pravidelné stretávanie sa so štruktúrami. „Pavol Paška je podpredsedom strany zodpovedným za politické otázky. Chcem od neho, aby sa tejto práci venoval profesionálne, čiže bude súčasťou aparátu Smeru-SD, bude profesionálne riadiť niektoré úseky a tak, ako perfektne zvládal integráciu ľavice, očakávam od neho, že nahradí môj nedostatok času vo vzťahu k štruktúram,“ vysvetlil Fico.

Najčastejšie sa ako nástupca Pašku vo funkcii spomína minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD). „Tieto veci musia byť predebatované vo vedení. Z tohto pohľadu nepovažujem za korektné túto otázku komentovať,“ povedal dnes minister.

Pavol Paška oznámil odchod z funkcie aj z parlamentu po protestoch, na ktorých ľudia žiadali jeho odchod. Demonštrácie organizoval poslanec NR SR Alojz Hlina (nezaradený). Opozícia žiada Paškovu hlavu za to, že ho vidí za údajným tunelovaním slovenského zdravotníctva, aj za podozrivým nákupom CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Šéf parlamentu opozičné obvinenia odmieta, reagoval na ne trestnými oznámeniami.

Prvý protest zorganizoval Hlina pred Paškovým domom v Košiciach, kam prišli stovky ľudí, na Námestie SNP v Bratislave prišla viac ako tisícka. Hlina avizoval pokračovanie protestov, ak by Paška neodstúpil. Pre odchod z funkcie aj z parlamentu sa Paška rozhodol preto, že chce chrániť rodinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu