Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Paškov nástupca najväčším šokom pre Slovensko: Parlamentu má šéfovať Fico?!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Meno nominanta na post predsedu Národnej rady SR, ktorý vystrieda odstupujúceho Pavla Pašku (Smer-SD), bude zrejme pre niekoho prekvapením. V dnešnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy to avizoval premiér Robert Fico (Smer-SD).

"Buď to bude poslanec, alebo niekto, komu spočíva mandát, teda minister," podotkol. Konkrétny byť nechcel. "Najpodstatnejšie je, že je človek, ktorý súhlasí s kandidatúrou. V pondelok (24. 11.) večer ide jeho meno ako návrh do Predsedníctva Smeru-SD," podotkol Fico.

Podľa našich informácií, ktoré nám prezradil zdroj zo strany Smer, jednou z alternatív je, že sa novým predsedom parlamentu stane samotný premiér Robert Fico. "Jeden z viacerých scenárov je, že premiér pôjde na post predsedu NR SR," potvrdil náš zdroj. 

Následne by mala strana požiadať prezidenta o stretnutie, ktoré je avizované, aby poveril zostavením vlády súčasného podpredsedu Roberta Kaliňáka.

"Ide o stranícku vec, preto sa k tomu nebudem vyjadrovať," povedala nám premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová. Premiér nedávno vyhlásil, že meno nového predsedu bude veľkým prekvapením. Špekulovalo sa nad niektorými ministrami. Nakoľko ide o veľkú zodpovednosť, pravdepodobne preto dávali od tejto funkcie ruky preč.  

 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu