Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nepríjemné cestovanie po Dušičkách: Pozrite sa, aká je situácia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vlaky a autobusy čaká nápor cestujúcich aj počas dnešného popoludnia. Najviac ľudí sa totiž chystá po Dušičkách cestovať z východného či stredného Slovenska do hlavného mesta práve popoludňajšími spojmi.

Už pred víkendom bol napríklad záujem o lístky na vlaky výrazný. Popoludňajšie InterCity (IC) vlaky z východu do Bratislavy boli obsadené na 90 až 97 %. IC vlak Šarišan, ktorý ide z Humenného cez Prešov do hlavného mesta, bol už úplne vypredaný. Pondelkový ranný vlak bol však podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej obsadený len na 30 %. 

Čo sa týka bežných rýchlikov na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy, tie boli v prípade popoludňajších spojov obsadené na 42 až 60 %. Na iných trasách, napríklad z Banskej Bystrice do hlavného mesta boli lístky vypredané do 25 %. Aj autobusové spoločnosti očakávajú najväčší záujem ľudí po sviatkoch práve v nedeľu. "Väčšina spojov z východu Slovenska je už vypredaná," priblížila hovorkyňa bratislavského dopravcu Slovak Lines Eva Vozárová. Spoločnosť predáva lístky aj iných dopravcov. 

Veľa ľudí podľa Vozárovej však plánuje cestovať autobusmi aj v pondelok. "Viacero spojov z východu do Bratislavy je už vypredaných aj na pondelok," doplnila. Na cesty zo stredného Slovenska je však zatiaľ dostatok cestovných lístkov aj na nedeľu, aj na pondelok. Ľudia si ich podľa nej plánujú zrejme kupovať tesne pred cestou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu