Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Prvý neúspech vedenia STV: K veci, prosím končí!

Moderátorom politickej talkshow K veci, prosím bol Peter Stano
Moderátorom politickej talkshow K veci, prosím bol Peter Stano

BRATISLAVA - Slovenská televízia stiahla z programu svoju novú talkshow K veci, prosím. Divákov totiž neoslovila tak, ako vedenie verejnoprávnej televízie čakalo.

Spoločensko-politická diskusná relácia, ktorú začali vysielať od februára, dokázala prilákať najviac 5,7 percenta divákov. Najväčší pokles zaznamenali minulý štvrtok, kedy si ju pozreli štyri percentá divákov. ČTK to potvrdil manažér STV pre vzťahy s verejnosťou Jozef Gogola.

Vedenie STV sa dnes rozhodovalo, či reláciu zruší alebo presunie. "Nebola zrušená, ale dočasne stiahnutá z vysielania," povedal ČTK Gogola. Najbližší štvrtok si tak diváci budú môcť namiesto diskusie pozrieť zábavný program.

STV chce podľa Gogolu obnovenú verziu relácie nasadiť v novej vysielacej štruktúre od septembra, preto bude pracovať na jej zásadných zmenách. Či vymenia moderátora, dramaturgiu i názov, ešte známe nie je.

Naživo vysielaná relácia K veci, prosím, mala mať na STV premiéru 11. januára, nakoniec jej štart presunuli na 1. februára. Televízia v upútavke sľubovala, že v novej relácii "pôjdu priamo k veci" a politikom nedovolia ani vyhýbavé odpovede, zahmlievanie. Televízia úspech očakávala aj od faktu, že sa do diskusie budú môcť zapájať diváci v štúdiu.

Podľa internetového portálu Mediálne.sk si prvé vydanie relácie pozrelo asi 188.000 divákov. Najviac, 261.000 ľudí si pozrelo druhú časť programu, záujem o ďalšie vydanie klesal. Naposledy reláciu na tému korupcia vo futbale videlo 183.000 divákov.

K veci, prosím bola spolu De Facto na TV Joj jedinou politickou diskusnou reláciou, ktorú si diváci môžu pozrieť počas pracovného týždňa. De Facto, ktoré rovnako vysielajú vo štvrtok večer, však zaujme až 315.000 divákov. Zvyšné politické diskusné relácie vysielajú televízie v nedeľu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu