Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Meteorológovia predpovedajú prudkú zmenu počasia: Tento týždeň nás čaká teplotný šok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: nbcnews.com)

BRATISLAVA - Dnes sa ešte môžeme tešiť na slnečné počasie, ktoré sa však ku koncu týždňa pokazí. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu predpovedajú prudkú zmenu. Čaká nás oblačnosť a zrážky, na horách bude dokonca snežiť. V noci začne aj mrznúť.

Pondelok - Od západu k nám bude prúdiť pomerne teplý vzduch. Bude prevažne polojasno, zrána a predpoludním aj hmlisto. Popoludní na severe pribúdanie oblačnosti a miestami dážď alebo prehánky, inde zrážky len ojedinele. Nočná teplota 9 až 3 stupne Celzia. Denná teplota 16 až 22 stupňov Celzia.  Fúkať bude slabý premenlivý, na juhozápade juhovýchodný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Utorok - V noci cez Slovensko bude smerovať od severozápadu zvlnený studený front. Za ním v chladnejšom vzduchu sa prechodne rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu. V noci bude zamračené a na mnohých miestach dážď. Cez deň prevažne oblačno a zrážky ojedinele. Nočná teplota 13 až 7 stupňov Celzia. Denná teplota 13 až 18, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 11 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne západný vietor do 6 m/s (20 km/h). Na hrebeňoch hôr v noci ešte búrlivý vietor.

Streda - Od severozápadu sa presunie nad Poľsko tlaková níž, spojená s frontálnym systémom. Bude oblačno až zamračené a na väčšine územia dážď alebo prehánky. Cez deň premenlivá, prevažne veľká oblačnosť a miestami zrážky. Od približne 1100 m sneženie. Nočná teplota 11 až 5 stupňov Celzia. Denná teplota 7 až 13, na severe okolo 5 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý, cez deň postupne severozápadný až západný vietor 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), miestami v nárazoch najmä na západe okolo 16 m/s (60 km/h). Na hrebeňoch hôr cez deň búrlivý vietor.

Štvrtok - Stred tlakovej níže v studenom vzduchu sa presunie cez Slovensko nad Rumunsko. Bude oblačno až zamračené. V noci miestami, cez deň opäť na väčšine územia dážď. Od približne 1000 m sneženie. Bude veterno, na hrebeňoch hôr búrlivý vietor. Nočná teplota 6 až 0 stupňov Celzia. Denná teplota 5 až 11 stupňov Celzia.

Piatok - Tlaková níž nad Balkánom sa bude vypĺňať. Súčasne sa od severovýchodu rozšíri do našej oblasti v chladnom vzduchu tlaková výš. V noci bude prevažne veľká oblačnosť a na mnohých miestach dážď, od stredných polôh sneženie. Cez deň premenlivá oblačnosť a ojedinele prehánky. Veterno! Nočná teplota 3 až -2 stupne Celzia. Denná teplota 3 až 9 stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu