Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zabudnite na letnú idylu: Čaká nás ďalší depresívny víkend a mokro v topánkach!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hoci prognózy hovoria o víkende s príjemnými teplotami, na kúpanie v jazere aj tentokrát zabudnite. Radšej si naplánujte víkendové upratovanie s „kamarátom do dažďa“.

Piatok

Od západu zasahuje do strednej Európy nevýrazný výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Naďalej panuje polooblačné počasie, v priebehu dňa sa pri zväčšenej oblačnosti, najmä na severe a východe Slovenska, vyskytovali prehánky alebo občasný dážď. Najvyššia denná teplota dosiahla 19 až 25 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m sa udražala v rovine 12 stupňov Celzia. Podobne ako dnes, slabý premenlivý vietor a zrážky do 6 mm predpokladáme aj v najbližších dňoch.

Sobota

V noci bude prevažne oblačno, spočiatku miestami zmenšená oblačnosť v dôsledku  postupu studeného frontu na východ. Za ním začne prúdiť do našej oblasti od severozápadu chladný vzduch. Môžu sa vyskytnúť zrážky. Najnižšia nočná teplota dosiahne 15 až 10 stupňov Celzia, na Orave, v Liptove, na Horehroní a na Spiši len okolo 8 stupňov Celzia. Slabý, na juhozápade neskôr severozápadný vietor do 5 m/s (20 km/h). Cez deň očakávame polooblačno až oblačno. Na severe a východe bude premenlivá až veľká oblačnosť, miestami prehánky a dážď. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od 18 do 23 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 16 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m bude vrcholiť pri 11 stupňov Celzia. Bude fúkať západný až severozápadný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h). Tlak bude ustálený, počas dňa i noci nás môžu zastihnúť zrážky od 6 do 12 mm.

Nedeľa

Vnútrozemie Európy naďalej zostáva v chladnom vzduchu v nevýraznom výbežku
vyššieho tlaku. Bude prevažne polooblačno s ojedinelými rannými hmlami. Cez deň sa môžu vyskytnúť prehánky. Nočná teplota klesne na 12 až 6 stupňov Celzia a cez deň sa môžeme tešiť na príjemných 17 až 23 stupňov Celzia. Prevažne západný vietor bude viať rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu