Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Silná búrka opäť ničila slovenské mestá, tentokrát na východe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RADATICE – Po intenzívnom daždi, ktorý sa prehnal okolím Prešova v utorok večer, je cesta medzi obcami Radatice a Ľubovec v okrese Prešov neprejazdná.

Cesta tretej triedy sa podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove premočila a pretrhla, čím sa stala neprejazdnou. Obchádzka vedie cez Rokycany, Žipov, Klenov, Miklušovce, Sedlice až do Radatíc.

Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, okrem tejto udalosti nezaznamenali kvôli búrke žiadne vážnejšie výjazdy v kraji.

Búrka spôsobila v Rožňave zosuv svahu

Silná búrka dnes podvečer spôsobila v obci Vyšná Slaná zosun svahu na cestu a voda zaplavila miestnu predajňu potravín, ako aj priestory v dvoch rodinných domoch. Ako informoval dôstojník operačného strediska rožňavských hasičov Zoltán Árvay, na mieste zasahovala jednotka z Rožňavy a Dobšinej.

„Pre zosuv bola cesta neprejazdná. Na likvidáciu zosuvu nasadila správa ciest Košického samosprávneho kraja mechanizmy a cesta je už prejazdná,“ povedal Árvay. Cestári však ešte stále odstraňujú zvyšky nánosov. Postihnutí obyvatelia robia čistiace práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu