Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Búrky v Bratislave si vyžiadali viacero zásahov hasičov

Včerajšia búrka v Bratislave - blesky trafili televíznu vežu Kamzíku Zobraziť galériu (4)
Včerajšia búrka v Bratislave - blesky trafili televíznu vežu Kamzíku (Zdroj: branobielik.com)

BRATISLAVA - Stredajšie (30.7.) búrky si v Bratislavskom kraji vyžiadali viacero zásahov hasičov. Tí do neskorých nočných hodín pomáhali pri odčerpávaní vody zo zatopených pivníc, rodinných domov, podjazdov a ulíc, odstraňovali padnuté stromy a stĺpy cez komunikácie. Zasahovali aj pri odtrhnutej streche v Slovenskom Grobe.

"Po 16.00 h poobede do neskorých nočných hodín bolo v Bratislavskom kraji v súvislosti s veternou a búrkovou činnosťou vykonaných 13 výjazdov. Celkom zasahovalo 38 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených 13 kusov hasičskej techniky," informovali z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Búrky v Maďarsku spôsobili škody najmä na západe krajiny, jeden človek sa zranil 

Búrky a prívalové dažde, ktoré sa začali v stredu popoludní, spôsobili materiálne škody najmä na západe Maďarska. Agentúra MTI dnes uviedla, že vo Veszprémskej župe utrpel pri zásahu bleskom zranenia jeden človek. 

Hovorca Celoštátneho úradu ochrany proti katastrofám Márton Hajdu pre MTI povedal, že požiarnikov na pomoc pri odstraňovaní následkov volali najčastejšie vo Vašskej, Veszprémskej, Zalianskej a Rábsko-mošonsko-šopronskej župe, celkom vo vyše 100 prípadoch.

Problémy podľa jeho slov spôsobili výdatné zrážky a víchrice. Materiálne škody zaznamenali na 27 nehnuteľnostiach. Vo Vašskej župe museli v šiestich obciach chrániť obydlia pred vodou vrecami s pieskom. Na viacerých miestach víchrica vyvrátila stromy a polámala konáre, na jednom mieste spadol na cestu elektrický stĺp. Medzi obcami Köszeg a Köszegfalva voda podmyla koľajnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu