Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Minulý týždeň zahynul po zrážke s vlakom jeden človek: Išlo o samovraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Minulý týždeň zahynul po zrážke s vlakom na slovenských koľajniciach jeden človek. Stalo sa tak na trati Zlatná na Ostrove - Komárno.

"Muž pravdepodobne spáchal samovraždu," priblížila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

Ďalší dvaja ľudia chceli spáchať samovraždu, ale nešťastiu sa podarilo zabrániť. Najvážnejší bol podľa Pavlikovej prípad z 12. júla, kedy našla vlakvedúca počas kontroly vo vlaku v Kysuckom Novom Meste na toalete zraneného cestujúceho, ktorý chcel ukončiť svoj život. V Tekovskej Breznici zase vyskočila z vlaku žena. "Rušňovodič to spozoroval a ihneď zastavil vlak. Cestujúca našťastie neutrpela žiadne zranenie," opísala Pavliková.

Na železničných priecestiach zaznamenali železničiari počas minulého týždňa jednu zrážku s vlakom. Vodič osobného auta vrazil do prechádzajúceho vlaku, nikto neutrpel zranenie. V ďalšom prípade zase rušňovodič nahlásil zapadnuté auto zasahujúce do koľajiska a pri ďalšej nehode narazilo auto do oplotenia budovy železničnej stanice v Oravskom Podzámku. Auto sa našlo bez evidenčného čísla a bez vodiča.

Šťastie mali aj cestujúci v expresnom vlaku v Devínskej Novej Vsi. Do cesty mu 13. júla večer vošiel nákladný vlak, ktorý mal zastaviť. K zrážke vlakov nedošlo. "V dôsledku tejto mimoriadnej udalosti meškalo päť vlakov 182 minút," vyčíslila Pavliková. Minulý týždeň sa stalo aj 11 zrážok vlaku so zverou, išlo hlavne o lesnú zver a v dvoch prípadoch zrazil vlak psa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu