Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Minulý týždeň neprežil zrážku s vlakom jeden človek

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v uplynulom týždni jednu smrteľnú zrážku vlaku. Tento prípad sa stal v Trnave, kde osobný vlak zrazil na aktívnom železničnom priecestí človeka sediaceho koľajach.

Okrem toho železnice zaznamenali aj dva pokusy o samovraždu. Dnes o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Okrem toho došlo aj k dvom prípadom zrážky vlaku s motorovým vozidlom. "Nebezpečný prípad sa stal na trati Bánovce nad Bebravou – Mníchova Lehota. Počas jazdy osobného vlaku cez pasívne priecestie, označeného dopravnou značkou "Stoj, daj prednosť v jazde", došlo k zrážke s cestným motorovým vozidlom," priblížila hovorkyňa. Podobný prípad sa stal na trati Malé Straciny – Nógradszakál, kde sa na pasívnom priecestí zrazilo motorové vozidlo s posunujúcim dielom.

Na železnici sa v uplynulom týždni aj kradlo, ŽSR zaznamenali celkovo sedem prípadov. "Pri prehliadke rušňa v Žiline zistil rušňovodič, že došlo ku krádeži približne 200 litrov nafty. V Košiciach išlo o vlámanie a krádež materiálov z objektov ŽSR a skladu materiálu ZSSK," priblížila Pavliková. Ako dodala, množstvo odcudzeného materiálu a celkové škody vyšetruje polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu