Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Petržalka dodatočne povolila stavať Domino na Jasovskej

Protestné stretnutie vlastníkov bytov v bytovke na Jasovskej ulici k výstavbe obytného súboru Domino vo februári.
Protestné stretnutie vlastníkov bytov v bytovke na Jasovskej ulici k výstavbe obytného súboru Domino vo februári. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Stavebný úrad bratislavskej Petržalky vydal rozhodnutie o dodatočnom povolení prác na polyfunkčnom súbore Domino na Jasovskej ulici.

Urobil tak po preskúmaní žiadosti o dodatočné povolenie stavby, ktorú podali 13. februára stavebníci Subcentro s.r.o., a Aquaterm, spol. s.r.o. Informovala o tom bratislavská Petržalka na svojej internetovej stránke. Stavebníci zatiaľ stavať nemôžu, pokračovať v stavebných prácach môžu až keď dodatočné stavebné povolenie nadobudne právoplatnosť.

Petržalský stavebný úrad rozhodol o zastavení stavby Domino 31. januára. Využil tak možnosť, ktorú mu dáva stavebný zákon, ak právnická osoba nedbá na výzvu orgánu štátneho stavebného dohľadu. Ako informovala Petržalka ešte v decembri minulého roka, po začatí stavebných prác urobil petržalský stavebný úrad z vlastnej iniciatívy štátny stavebný dohľad. Hlavný štátny stavebný dohľad uskutočnila na podnet obyvateľov aj Slovenská stavebná inšpekcia.

Oba dohľady zhodne konštatovali, že stavebník vytýčil stavbu v rozpore so záväznou podmienkou. Kontrolou zistili rozdiel vo vzdialenosti medzi novou stavbou od bytových domov Jasovská 2 – 12 danou územným rozhodnutím a skutočnou vzdialenosťou medzi budovami.

Rozhodnutie o zastavení stavby Domino žiadali najmä vlastníci bytov z domu na Jasovskej ulici 2-12. Konateľ spoločnosti Aquaterm s.r.o., Miroslav Skovajsa povedal, že postupujú v súlade so zákonom a chybu urobil úradník, ktorý pripojil k územnému rozhodnutiu nesprávny výkres, pričom celá stavba je v súlade s tým, čo bolo v stavebnom povolení.

Rozhodnutie o umiestnení stavby vydalo v roku 2007 ešte bývalé vedenie Petržalky. Mestská časť následne vydala 27. októbra 2011 rozhodnutie o povolení stavby, ktoré vychádzalo z rozhodnutia o jej umiestnení a ďalších vyjadrení a stanovísk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu