Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dobré správy od počasia: Budúci týždeň bude každým dňom stále teplejšie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Máme tu už šiesty mesiac v roku a mnohí ľudia dúfajú, že spolu s ním konečne dorazí aj letné počasie. Čiastočne sa im toto prianie v druhej polovici budúceho týždňa vyplní. Teploty sa totiž podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu budú šplhať takmer až k tridsiatke.

Pondelok - prevažne polooblačno, na východe, popoludní aj na severe, oblačno až zamračené. Ojedinele, na severe a východe, miestami prehánky alebo slabý dážď. Najvyššia denná teplota 18 až 23, na severe a východe 13 až 18 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 6. Slabý premenlivý, v južnej polovici západného Slovenska a na juhovýchode severozápadný až severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Utorok - prevažne polooblačno. Cez deň pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky. Nočná teplota 11 až 5. Denná teplota 19 až 24, na Orave, Liptove a Spiši okolo 17 stupňov. Slabý premenlivý vietor.

Streda - na Slovensko začne od juhu prúdiť teplejší vzduch. Zrána malá, cez deň časom zväčšená oblačnosť a najmä popoludní ojedinele prehánky alebo búrky. Nočná teplota 11 až 5 stupňov, denná 21 až 26, na Orave, Liptove a Spiši okolo 19. Prevažne južný vietor do 5 m/s (20 km/h).

Štvrtok - prevažne polooblačno. Popoludní na západe čiastočne pribúdanie oblačnosti a ojedinele prehánky, možnosť aj búrky. Nočná teplota 13 až 7 stupňov, denná teplota 22 až 28.

Piatok - stredná Európa sa bude nachádzať v nevýraznom poli vyššieho tlaku vzduchu. Prevažne polooblačno a cez deň miestami prehánky, ojedinele aj búrky. Nočná teplota 15 až 9. Denná teplota 22 až 28 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu