Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

František Kadlubec: V mojom hrobe leží cudzí človek

„Cudzí človek mi hreje moje miesto pod zemou,“ hovorí F. Kadlubec (50). Zobraziť galériu (2)
„Cudzí človek mi hreje moje miesto pod zemou,“ hovorí F. Kadlubec (50).

ČADCA - Na cintoríne v Čadci pred rokom pochovali muža. Rodina si myslela, že ide o Františka Kadlubca (50), ten sa však neskôr objavil. Ani po roku sa situácia nezmenila, telo neexhumovali, polícia nevie o koho ide. F. Kadlubec chce vedieť, kto v jeho hrobe leží.

Uplynul rok odvtedy, čo „pochovali“ Františka Kadlubca z Čadce. Ten sa však objavil, aby rodine dokázal, že žije! Teraz Františka trápi, kto vlastne leží namiesto neho v hrobe. „Chcem vedieť, kto mi zohrieva miesto,“ smeje sa F. Kadlubec (50). Podľa rodiny polícia vo veci nič nerobí. „Doteraz nebola exhumácia tela, veď bratov oblek za 4-tisíc korún má niekto cudzí,“ hovorí sestra Mária Besedová (40).

„Keďže smrť nebola spôsobená násilným činom a pozostalí identifikovali mŕtvolu ako svojho príbuzného, nie je v kompetencii polície, aby sa telo exhumovalo. Vo vyšetrovaní prípadu sa však pokračuje,“ uviedla zástupkyňa žilinského policajného hovorcu Jana Balogová.

Rodina Kadlubca doteraz nezaplatila 13-tisíc korún za pohreb. „Nemáme z čoho a nepochovali sme predsa svojho brata, ten žije, tak nech to zaplatí rodina mŕtveho,“ vraví. Podľa našich informácií však pohrebná služba chce od Besedovcov dlžnú sumu vymáhať súdnou cestou. Podľa zistení Nového Času mŕtvym mužom, ktorého pochovali, je Alojz Maslaňák z Čierneho pri Čadci. „Táto osoba je nezvestná. Jeho rodina však musí požiadať pohrebnú službu, aby exhumovala telo,“ dodala Balogová. Či sa tak stane je teda otázne, pretože manželka a dcéra o to nejavia záujem. Súhlas by mohol dať aj Alojzov brat, ten však žije v Čechách.

AKO SA STAL OMYL?


Koncom februára 2006 rodine Besedovcov polícia oznámila, že v Skalitom našli mŕtveho muža bez dokladov. Opis celkom sedel na ich brata Františka. Spoznali ho, spísali zápisnicu a pripravovali pohreb. „Brata“ pochovali na cintoríne v Čadci-Horelici 3. marca 2006. Ten sa však po dvoch mesiacoch živý a zdravý objavil doma.

Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
František Kadlubec: V mojom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu