Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kalamita na ústupe, lyžiari sa tešia zo snehu

Toto trio Bratislavčanov lyžuje pod Tatrami dva dni. Včera skúšali svah v Lopušnej doline. Zobraziť galériu (3)
Toto trio Bratislavčanov lyžuje pod Tatrami dva dni. Včera skúšali svah v Lopušnej doline.

VYSOKÉ TATRY - Hrozivo vyzerajúca kalamita pod Tatrami je na ústupe. Cesty sú prejazdné, len na hlavnom ťahu medzi Tatranskou Štrbou a Važcom dopoludnia vodičov ešte trápili niekoľkohodinové kolóny áut. Nárazový vietor tvoril snehové jazyky na cestách, no cestári situáciu zvládali. V blízkych lyžiarskych strediskách sa ľudia z napadaného snehu tešili a do sýtosti si ho užívali.

Najhoršia situácia bola včera na ceste medzi Važcom a Tatranskou Štrbou. V smere k diaľnici bola niekoľkokilometrová kolóna. „My tu stojíme už vyše hodiny. Nie je to však nič výnimočné,“ tvrdil vodič kamióna Anton Feješ, ktorý so svojím nákladom smeroval z Košíc do Popradu. Cesta je v tomto úseku úzka, a preto sa s kamiónom nemohol otočiť tak, ako to urobili osobné autá.

Len pár kilometrov od hlavného ťahu sa dovolenkári v Lopušnej doline oddávali lyžovaniu. „Nás kalamita obišla. Prišli sme deň pred jej začatím - v sobotu a odchádzame až v piatok. Snehu je tu dosť, lyžovačka je výborná,“ hovorí Pater Varjú (34), ktorý prišiel pod Tatry z Komárna. Snehovú nádielku si pochvaľujú aj obyvatelia tejto oblasti. „Keby nenapadalo, nebola by to ani poriadna zima,“ povedala Levočanka Jana Maľaková, ktorá včera dopoludnia odpratávala napadaný sneh pri dome v Levoči.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu