Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lyžiarska sezóna sa naplno rozbehla

BRATISLAVA - Sneženie a mráz, na ktoré dlhé týždne čakali prevádzkovatelia lyžiarskych stredísk, v posledných dňoch pomohlo naplno odštartovať lyžiarsku sezónu na Slovensku.

Viaceré lyžiarske strediská počas víkendu otvárali nové zjazdovky a rozširovali prevádzku vlekov. Zimné počasie sa prejavilo aj na zvýšenej návštevnosti lyžiarskych lokalít. Vyplýva to z ankety ČTK medzi lyžiarskymi strediskami.

"Podmienky na lyžovanie sú dobré, posledné dni otvárame nové vleky," povedala Tatiana Repčíková z informačného centra v stredisku Jasná. Záujem o lyžovanie je vysoký, zo zahraničia sú u nás hlavne Rusi a Poliaci, dodala. Na severnej strane Chopku, kde bolo asi 50 centimetrov snehu, sa podľa Repčíkovej lyžuje v lokalitách Záhradky, Biela Púť a Otupné. Ešte lepšie podmienky boli na južnej strane, kde v posledných dňoch sprevádzkovali ďalšie zjazdovky.

Na deviatich tratiach sa dalo cez víkend lyžovať v stredisku Park Snow na Donovaloch. "Podmienky sú veľmi dobré, v sobotu využilo zjazdovky viac ako tisíc lyžiarov," poznamenal marketingový manažér strediska Miroslav Dobrota.

Sneženie potešilo aj prevádzkovateľov kysuckého strediska Snow Paradise Veľká Rača. "Víkend je dosť vyťažený, ľudia začali chodiť oveľa viac tento týždeň," uviedla Terézia Kubandová zo správy strediska. Lyžiari mohli vo Veľkej Rači využiť šesť zjazdoviek, na ktorých bolo zhruba 40 centimetrov snehu.

Dobré podmienky na lyžovanie s 20 centimetrami snehu sú podľa správy strediska na Pezinskej Babe. V nedeľu tu mali byť v prevádzke tri vleky. Veľmi dobré podmienky na lyžovanie boli v nedeľu napríklad aj na Zverovke/Spálenej, Čertovici, Štrbskom Plese a Martinských Holiach.

Podľa informácii Horskej záchrannej služby sa vo Vysokých a Západných Tatrách vytvorilo veľké lavínové nebezpečenstvo štvrtého stupňa z päťdielnej stupnice. Horská služba preto neodporúča pohyb vo vysokohorskom teréne. Zvýšené lavínové nebezpečenstvo pretrváva v Nízkych Tatrách, Malej a Veľkej Fatre.

Na niektorých slovenských cestách sa podľa Slovenskej správy ciest vplyvom silného vetra vytvárajú snehové jazyky a záveje. Všetky diaľnice, rýchlostné cesty a cesty prvej triedy boli dnes napoludnie zjazdné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu