Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Počasie nás cez víkend poteší: V nedeľu však čakajme búrky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Cez víkend nás čaká pekné počasie len v sobotu, i keď ráno môže znepríjemniť hmla. V nedeľu to však bude horšie. Na väčšine územia bude podľa meteorológov pršať. Dokonca hrozia búrky.

Sobota - Naše územie sa bude naďalej nachádzať v nevýraznom tlakovom poli. V noci bude malá, miestami zväčšená oblačnosť. Ojedinele slabý dážď. Nad ránom ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 9 až 4 stupne Celzia, na juhozápade okolo 11 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý, na západe nad ránom mierny západný až severozápadný vietor.

Cez deň bude prevažne polooblačno a ojedinele prehánky, dážď. Na severe a východe premenlivá oblačnosť a zrážky miestami. Možnosť aj búrky. Ráno ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota 18 až 23 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 16 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 8 stupňov Celzia. Slabý premenlivý, na západe prevažne severozápadný vietor 2 až 6 m/s  (5 až 20 km/h). Predpokladané množstvo zrážok - v noci ojedinele 1 mm. Cez deň 0 až 3 mm, pri búrkach viac.

Nedeľa - Od západu postúpi do našej oblasti v plytkej brázde zvlnený studený front. Oblačno, postupne od západu až zamračené. V noci miestami, cez deň na mnohých miestach dážď, lokálne aj výdatnejší, ojedinele aj búrky. Nočná teplota 12 až 7 stupňov Celzia. Denná teplota 18 až 23 stupňov Celzia, na severozápade miestami aj chladnejšie. Prevažne južný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), sa popoludní na západe zmení na severozápadný a prechodne zosilnie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu