Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Únik sírovodíka: Prečo museli Pavol a Vladimír zomrieť?!

Napriek rýchlej pomoci záchranárov vyhasli dva ľudské životy. Zobraziť galériu (3)
Napriek rýchlej pomoci záchranárov vyhasli dva ľudské životy.

BRATISLAVA - Obeťami úniku sírovodíka, ku ktorému došlo v stredu na Starej Vajnorskej, sú Pavol Braško († 50) a Vladimír Suchánek († 35).

O život prišli pri výrobe rastlinného oleja. Každý z nich pritom pracoval v inej firme. Bratislavčan Pavol Braško († 50) bol zamestnancom firmy Agromont, v areáli ktorej sa dráma odohrala. „Robil u nás kuriča a vrátnika. Bol to spoľahlivý a zodpovedný zamestnanec, ktorý vo voľnom čase chodil na brigádu do firmy Aditol. Táto v prenajatej budove v našom areáli vyrába rastlinný olej s prídavkom síry,“ povedal riaditeľ Agromontu Juraj Križáni (44).

Podľa jeho názoru zamestnanci firmy Aditol, ktorá má prenajatý v Agromonte priestor a kotol, pri výrobe zrejme zanedbali technologický postup. „Inak si ohrozenie plynom neviem vysvetliť,“ povedal riaditeľ. Agromont ponúkol rodine nebohého Braška materiálnu pomoc. „Jeho manželke, ktorá je bez práce, sme ponúkli prácu vo firme,“ povedal ekonomický námestník Ervín Pálfy. Vladimír Suchánek († 35), druhá obeť zákerného plynu, pracoval vo firme Aditol ako robotník. Býval v Petržalke spolu s dlhoročným kamarátom Michalom (28). „Boli sme najlepší kamaráti. Bývali sme spolu päť rokov v petržalskom paneláku. Vlado sa zaujímal najmä o históriu, rád a často čítal časopisy s touto tematikou,“ povedal kamarát nebohého Vladimíra. Jeho matka, učiteľka na dôchodku, žije v dedine pri Leviciach.

„Je to strašné. Život môjho syna je stratený. Najlepšie by bolo, keby sa takéto prípady neopakovali,“ povedala nešťastná matka. Milan Falťan, spoločník firmy Aditol, sa k prípadu vyjadril esemeskou: „V čase nehody som nebol prítomný.“ Na mieste činu boli odobraté vzorky chemických látok, ktoré preskúmajú exper ti. „Príprava znaleckých posudkov môže však trvať mesiac,“ povedala Dáša Kollárová z krajskej polície. Podľa predbežných výsledkov pitvy je príčinou smrti dvoch mužov udusenie. Začalo sa aj trestné stíhanie vo veci pre trestný čin všeobecného ohrozenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu