Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Polícia zadržala na východnej hranici dvoch Afgancov a jedného Rusa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SOBRANCE - Viacerých cudzincov, ktorí vstúpili na územie SR neoprávneným spôsobom, zadržala polícia v týchto dňoch na slovensko-ukrajinskom pohraničí.

Hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická informovala, že muži zákona zadržali pri východnej hranici v piatok 4. apríla ako prvého štátneho príslušníka Ruskej federácie.

Na neoprávnené prekročenie štátnej hranice jednou osobou z územia Ukrajiny na Slovensko upozornil policajtov kamerový reťazec. Tohto cudzinca následne zadržali v katastrálnom území obce Veľké Slemence, okres Michalovce.  

"Lustráciou v informačných systémoch sa zistilo, že cudzinec sa už v minulosti pokúsil o neoprávnené prekročenie štátnej hranice a bol z územia SR vyhostený s určením zákazu vstupu do roku 2016. Sudca Okresného súdu v Michalovciach ho v tejto súvislosti uznal vinným zo spáchania prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a uložil mu trest vyhostenia z územia SR na štyri roky," priblížila Kopernická.

Ako ďalej uviedla, k zadržaniu ďalších cudzincov, ktorí prekročili východnú hranicu neoprávneným spôsobom, došlo v sobotu 5. apríla v katastri obce Topoľa v okrese Snina. Išlo konkrétne o dvoch štátnych príslušníkov Afganistanu. Cudzinci pri sebe nemali žiadne doklady, preto ich predviedli na policajné oddelenie za účelom zistenia totožnosti.  

Jedného z migrantov - mladistvého, odovzdala polícia príslušného úradu práce sociálnych vecí a rodiny. Druhého Afganca previezli muži zákona do útvaru policajného zaistenia pre cudzincov za účelom jeho administratívneho vyhostenia z územia SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu