Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Študenti pozor! Na podanie prihlášky na VŠ zostáva už len pár dní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

BRATISLAVA – Na viaceré fakulty vysokých škôl je potrebné podať prihlášku do konca marca. Zabudnúť by na to nemali záujemcovia o štúdium na Univerzite Komenského, Slovenskej technickej univerzite alebo na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

Termíny na podanie prihlášok si stanovujú fakulty vysokých škôl, čo by si mali študenti kontrolovať na ich internetových stránkach. Väčšina vysokých škôl umožňuje podať prihlášku aj elektronicky, za čo by mal zaplatiť uchádzač o štúdium menej, ako keď ju pošle len v papierovej forme. 

Do konca marca by nemali zabudnúť podať prihlášky stredoškoláci, ktorí chcú ďalej pokračovať v štúdiu na Fakulte managementu Univerzity Komenského, Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulty UK či Evanjelickej bohosloveckej fakulte UK.

Prihlášky do konca tohto mesiaca treba poslať aj na Slovenskú technickú univerzitu, a to na Fakultu chemickej a potravinárskej technológie, Materiálovotechnologickú fakultu so sídlom v Trnave či na Fakultu informatiky a informačných technológií. 

Do konca apríla je termín na podanie prihlášok na Stavebnú fakultu, Fakultu elektrotechniky a informatiky či Ústav manažmentu. Do 31. marca má termín na podávanie prihlášok aj Ekonomická univerzita v Bratislave, a to na prvý stupeň štúdia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu