Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kúpili nový matrac a potom zažili peklo: V noci to vyliezlo von, skončili v nemocnici

Údajne v matraci bol tzv. kožojed Zobraziť galériu (2)
Údajne v matraci bol tzv. kožojed (Zdroj: foto: tv markíza)

BRATISLAVA - Otrasné a škaredé štípance utrpela rodina po tom, čo starenke kúpila nový matrac na spanie. Rodina z južného Slovenska tvrdí, že spolu s matracom si priniesli domov aj poriadne potvory. Z matracu začali totiž vyliezať nepríjemné chrobáky, ktoré doštípali celú rodinu.

Rodina z južného Slovenska kúpila pre 88-ročnú babičku, o ktorú sa stará, nový matrac. Netešili sa však z neho dlho. Členovia rodiny totiž tvrdia, že z matracu začali vychádzať škaredé chrobáky. Akoby toho nebolo málo, ich zdesenie bolo o to väčšie, že škaredý hmyz začal na nich doslova útočiť. V noci začali chrobáky vychádzať a doštípali členov rodiny. Údajne išlo o tzv. kožojeda.

„To bolo strašné, pretože to bolo zavŕtané vo vás ako kliešť,“ opisuje pre TV Markíza chrobákmi napadnutá žena. Okamžite vyhľadali lekársku pomoc. „Pacientka prišla na ošetrenie s príznakmi po poštípaní a na viacerých miestach na tele mala rôzne ranky,“ povedala ošetrujúca lekárka.

Doštípanú pacientku čakali ďalšie vyšetrenia, zdĺhavé liečenie a návšteva hygienikov, veteriny a ústavu cudzokrajných chorôb. Lekárka pacientku liečila masťami. Odobrala vzorky a poslala ich na preskúmanie. Odborníci potvrdili, že ide o parazita tzv. kožojeda. Štípance vyzerali ako malé pľuzgieriky a červené škvrnky na tele.

Kúpili nový matrac a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Rodina bola zúfalá, pretože nepozvaných hostí sa im nedarilo zbaviť. Nasledovala dezinsekcia bytu a všetko, v čom by mohli chrobáky prebývať, vyhodili. „Vyhodili sme kožušiny, koberce a páperové periny a vankúše," hovorí doštípaná žena.

Ošetrujúca lekárka bola z ohavných jazvičiek rovnako zaskočená, pretože ako povedala, počas svojej praxe sa ešte nestretla s doštípaním po cudzokrajnom hmyze.

Rodina tvrdí, že nepríjemný hmyz sa k nim dostal prostredníctvom matracu, ktorý je z bambusových vláken. Matrac následne vrátili a peniaze dostali späť. Názor výrobcov je však iný: „Odporuje tomu výrobná technológia (vysoká teplota) a vákuové balenie pri preprave a skladovaní,“ a ďalej dodávajú: „Mikroskopické skúšky ukázali, že priečny rez molitanu a pamäťovej peny nevykazovali prítomnosť cudzorodých látok, resp. malých živočíchov.“ Rodina sa ale pravdepodobne plánuje s obchodným reťazcom predsa súdiť.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu