Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V Trnavskom kraji zatvárajú pre chrípku školy aj škôlky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Až deväť materských a tri základné školy v Trnavskom kraji zatvorili v tomto týždni pre vysoký počet chorých detí. V kraji zaznamenali spolu 6 720 akútnych respiračných ochorení, z toho 1 007 chrípkových.

V porovnaní s predchádzajúcim týždňom je to trojpercentný nárast chorobnosti akútnych respiračných, ale päťpercentný pokles chrípkových ochorení. Z hľadiska intenzity výskytu je chrípka v Trnavskom kraji podľa epidemiológov na úrovni lokálnych epidémií.

Spomedzi okresov bolo najviac chorých v okrese Senica, z hľadiska veku to boli najčastejšie deti do päť rokov. Najvýraznejší vzostup chorobnosti bol vo vekových skupinách šesť- až 14-ročných a nad 60 rokov. Z celkového počtu akútnych respiračných ochorení bol v 2,4 percenta prípadov hlásený komplikovaný priebeh, najčastejšie išlo o zápal prínosových dutín. 

Najviac predškolských a školských zariadení, až šesť, bolo pre chrípku zatvorených v okrese Galanta, v okrese Trnava to boli tri materské školy, v okrese Piešťany dve a v okrese Hlohovec jedna. Agentúru SITA o tom informovala Dagmar Kollárová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu