Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tvrdé rany osudu umierajúcej Anke, ktorú zrazilo auto na zastávke: Prišla o život troch detí!

Anka ostala zakliesnená pod týmto autom Zobraziť galériu (4)
Anka ostala zakliesnená pod týmto autom (Zdroj: Tv JOJ, Polícia)

ŠIROKÉ - S manželským párom z obce Široké sa osud kruto zahráva. Po tragédii spred šiestich rokov, kedy prišli o vytúžené trojičky, teraz hrozí, že stratia aj jeden druhého. Zdravotný stav Aničky (37), ktorú v pondelok zrazilo auto na zastávke pri Malom Šariši, je stále vážny a v prešovskej nemocnici bojuje o život. Na mieste nešťastia pritom v osudný deň vôbec nemala stáť.

Anička zo Širokého sa do práce vozila zväčša spolu s kolegami. V pondelok však výnimočne musela ísť autobusom, pretože v aute nebolo miesto. Postavila sa na zastávku pri Malom Šariši a vyčkávala na spoj, keď zrazu pred jej očami došlo k zrážke malého traktora s Volkswagenom, ktorý odhodilo priamo na zastávku, kde stála.

Tvrdé rany osudu umierajúcej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR HaZZ Prešov)

Doráňaná žena ostala ležať pod kapotou auta, odkiaľ ju museli vyslobodiť hasiči. "Hasiči nadvihli prednú časť vozidla a zranenú osobu vyslobodili, transportovali do vozidla RZP a  zabezpečili vozidlá proti úniku prevádzkových kvapalín," uviedol Peter Kovalík, hovorca KR HaZZ v Prešove. Aničku s ťažkými zraneniami previezli do prešovskej nemocnice, kde sa od osudného pondelka podrobila niekoľkým operačným zákrokom.

"Podstúpila urgentné operačné zákroky. Naďalej je v priamom ohrození života,“ informovala hovorkyňa FNsP J. A. Reimana Prešov. Jej manžela Petra nešťastie zdrvilo a nedokáže ani pomyslieť na to, že by o ženu, s ktorou strávil krásnych 16 rokov, navždy prišiel. Každý deň sa modlí a prosí Boha o jej život, no uvedomuje si,  že jej stav je kritický. "Čo nám doktorka povedala, tak, že je to veľmi vážne," povedal pre Tv JOJ so slzami v očiach Peter.

Tvrdé rany osudu umierajúcej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv JOJ, Polícia)

Nejde pritom o prvú krutú ranu osudu, ktorá manželský pár postihla. Pred rokmi prišli o vytúžené trojčatá, ktoré Anička priviedla na svet až po umelom oplodnení. Dievčatá by boli dnes už školáčky. Svetlana, Petra aj Ema zomreli krátko po pôrode. "Ony sa predčasne narodili, tak nemali vyvinuté pľúca," prezradil Peter. Hoci od tragédie ubehlo už šesť rokov, rany po obrovskej strate sa manželom dodnes nezahojili.

Tvrdé rany osudu umierajúcej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR HaZZ Prešov)

Podľa Petra vodiči na úseku, kde Aničku auto zrazilo, jazdia neprimerane rýchlo. Na rovnakej zastávke už niekoľkokrát stál aj on a videl, ako sa tadiaľ šoféri rútia. "Tam sa dá krásne ísť za normálnej rýchlosti, dá sa aj zabrzdiť, ja neviem," hovorí zúfalý muž. Kto ponesie zodpovednosť za nešťastie, ukáže až čas. Okolnosti nehody aj mieru jej zavinenia vyšetruje polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu