Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zima udrela aj na Slovensku: V sobotu sme mali arktický deň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sobota 25. januára bola na viacerých miestach Slovenska arktická. Po dlhom období s nadpriemernými teplotami sa tak výrazne ochladilo, informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke.

V sobotu bol takmer na celom území celodenný mráz. Na niektorých miestach, najmä na severnom Slovensku, zaznamenali arktický deň, keď teplota nevystúpila nad mínus desať stupňov Celzia. V sobotu mrzlo takmer všade, maximálna teplota vzduchu bola v sobotu v Poprade mínus 12 stupňov Celzia, Liesek hlásil mínus 13,2 stupňa Celzia, Plaveč mínus 12,6 stupňa Celzia a v Oravskej Lesnej a v Podolínci bolo mínus 12 stupňov Celzia.

Ešte v utorok 21. januára bolo u nás teplo. Teplota vystúpila na šesť až desať stupňov Celzia a pršalo. V priebehu stredy 22. januára sa však postupne začalo ochladzovať, keď začal do našej oblasti prúdiť veľmi chladný, pôvodom arktický vzduch.

Sneženie Slovenský hydrometeorologický ústav miestami očakáva aj v utorok 28. januára, snežiť by malo najmä na východe. V noci teplota klesne na mínus päť až mínus 11 stupňov Celzia, cez deň bude maximálne jeden stupeň. Mierne otepliť by sa malo vo štvrtok 30. januára, keď by mali byť podľa SHMÚ cez deň mínus dva až plus tri stupne Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu