Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ladislavovi konečne amputovali sloniu ruku: Záťaž je preč, komplikácie ostali!

Ladislav žil s chorou rukou celé štyri roky
Ladislav žil s chorou rukou celé štyri roky (Zdroj: TV JOJ)

KOŠICE - Predsa sa dočkal. Ladislav Szurkay z Košíc už niekoľko rokov bojoval s lekármi, ktorí odmietali zbaviť ho tej najväčšej životnej záťaže. Chorej ruky, ktorá mu po komplikáciách narástla do obrích rozmerov a začala hniť zaživa. Zúfalý pacient chcel dokonca pristúpiť k drastickému kroku a ruku si odrezať sám, po rokoch trápenia sa však konečne dočkal úľavy, no ešte stále nemá vyhraté.

Ladislav pred rokom doslova prosil lekárov z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura, aby ho ruky zbavili, no bezúspešne. Tvrdili, že k amputácii môžu pristúpiť až po vyčerpaní všetkých dostupných liečebných metód a hnijúcej ruke ešte dávali nádej. Košičanov stav sa však rapídne zhoršoval a tak mu časť prekážajúcej končatiny nakoniec 10. januára odrezali.

Otec troch detí, ale aj celá jeho rodina sa z ukončenia dlhodobého trápenia nesmierne teší aj napriek tomu, že sa teraz bude musieť naučiť žiť len s jednou rukou. Ešte stále však nemá vyhraté, ruka sa totiž po amputácii nehojí dobre. "Rana dosť bolí, lieky nepomáhajú. Ale som ozaj spokojný, chvalabohu, že sa to podarilo," zveril sa denníku Korzár.

 Ak budú komplikácie pretrvávať, Ladislav sa vráti do nemocnice a v najhoršom prípade mu budú musieť ruku odrezať ďalej, vyššie pod lakťom.

Ladislavov smutný životný príbeh obletel Slovensko ešte minulý rok. Ľudí šokovalo jeho vyjadrenie, že pokiaľ ho chorej ruky nezbavia lekári, odreže si ju sám. Tá mu do obrích rozmerov narástla pred 4 rokmi po úraze. Po operácii nastali komplikácie a končatina mu začala doslova hniť, opúchať až nakoniec úplne znecitlivela. Košičan po prvotnom odmietaní v košickej nemocnici skúšal šťastie aj v Šaci a dokonca dostal ponuku aj z Prahy. Nakoniec ho však dlhodobého trápenia zbavili predsa len v Košiciach a tamojším lekárom je za to nesmierne vďačný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu