Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Eliáškovi rodičia spolu aj po smrti: Osud 11-mesačnej sirôtky vzala do rúk celá rodina!

Mladučkých rodičov pochovali spolu Zobraziť galériu (4)
Mladučkých rodičov pochovali spolu (Zdroj: Tv Makíza, FB)

RABČICE - Tak veľký smútok v obci ešte nezažili. V Rabčiciach sa v sobotu stovky ľudí lúčili s mladými manželmi Veronikou (†25) a Ľudovítom (†23), ktorých životy vo štvrtok vyhasli pri tragickej nehode len pár minút od domova. Hrozivo vyzerajúcu haváriu prežil vo vraku iba ich 11-mesačný synček Eliáško. Ten na poslednej rozlúčke s rodičmi nemohol byť. Po nehode skončil v nemocnici, odkiaľ by si ho mali už čoskoro vyzdvihnúť rodinní príbuzní.

Mladučkých rodičov v sobotu odprevádzali na druhý svet obyvatelia dvoch dedín, Rabčíc a Klinu, z ktorých pochádzali. V obci ľudia takúto tragédiu nepamätajú. O to väčší žiaľ a smútok sa rozliehal miestnym cintorínom, keď do zeme spúšťali rakvy dvoch výnimočných ľudí. Na dôkaz nehynúcej lásky medzi Veronikou a Ľudovítom, pozostalí manželov pochovali do spoločného hrobu.

Na poslednú rozlúčku prišli okrem členov širokej rodiny aj známi, bývalí spolužiaci, kamaráti aj poľovníci, medzi ktorých Ľudovít patril. Na zosnulý pár spomínali len v dobrom, obaja boli veľmi milí a nekonfliktní ľudia a takýto koniec si podľa nich určite nezaslúžili. "Asi bol tak osud pre nich, že ich pánbožko povolal, pretože boli veľmi dobrí ľudia," povedal užialený krstný otec nebohého Ľudovíta.

Eliáškovi rodičia spolu aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HaZZ, FB)

Po rodičoch ostal len 11-mesačný Eliáško, ktorý ako jediný vo vraku felície štvrtkovú nehodu prežil. Na pohrebe rodičov v Rabčiciach však chýbal. Ešte stále je v nemocnici v starostlivosti lekárov, kam ho po nehode s ľahkými zraneniami previezli. Už čoskoro by ho však mali prepustiť a  poputuje do rúk rodinných príbuzných. O lásku blízkych určite nebude mať núdze, Ľudvík pochádzal z piatich detí a Veronika až z pätnástich. "Budeme sa snažiť, aby chlapec vyrastal v dobrej rodine, aby bol dobre vychovaný, podľa toho, ako sa rozhodnú starí rodičia, bratia a sestry," dodal krstný otec Ľudovíta.

Eliáškovi rodičia spolu aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: HaZZ, FB)

Osudná cesta z nemocnice

Ľudovít a Veronika sa vo štvrtok spolu so synčekom Eliáškom  vracali z nemocnice domov do Rabčíc, keď sa im okolo 13:00 tesne pred obcou do cesty vyrútil Dominik na Opli Vectra. Mladý otecko za volantom už zrejme nemal šancu zareagovať a došlo k zrážke, po ktorej Felíciu s rodinkou odhodilo mimo cesty. Obaja rodičia v nej boli mŕtvi na mieste.

Mladí rodičia zahynuli v tomto vraku.
Zobraziť galériu (4)
Mladí rodičia zahynuli v tomto vraku.  (Zdroj: HaZZ, FB)

Eliáško, ktorý sedel v autosedačke na zadnom sedadle spolu s mamičkou Veronikou, akoby zázrakom ako jediný z rodiny haváriu prežil. S ľahšími zraneniami vyviazol aj šofér Oplu Dominik. Ručička tachometra v jeho aute sa zastavila na 130 km/h. Po obrovskej tragédii je údajne stále v šoku a polícia ho doposiaľ nemohla vypočuť. Vyšetrovanie v tomto prípade naďalej pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu