Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Posledné chvíle tragicky zosnulých rodičov Eliáška: FOTO plné lásky aj smútku!

Život mladých rodičov vyhasol v tomto vraku Zobraziť galériu (10)
Život mladých rodičov vyhasol v tomto vraku (Zdroj: Hazz,FB)

NÁMESTOVO - Tesne pred prvými narodeninami je z neho sirota. Len 11-mesačný Eliáško svojich rodičov ešte ani nestihol poriadne spoznať a už o oboch prišiel. Veronika (†25) a Ľudovít (†23) sa stali obeťami tragickej nehody na ceste domov do obce Rabčice, do ktorej im chýbalo už iba pár minút. Cestu im však skrížil Dominik (28) z tej istej obce, ktorý sa vo vysokej rýchlosti vyrútil do protismeru a Felíciu mladej rodinky zmietol z cesty. Malý Eliáško ako jediný vo vraku prežil, čo s ním teraz bude?

Ľudovít a Veronika sa spolu so synčekom Eliáškom vo štvrtok popoludní vracali domov do Rabčíc, keď sa im okolo 13:00 tesne pred obcou do cesty vyrútil  mladík na Opli Vectra. Mladý otecko za volantom už zrejme nemal šancu zareagovať a došlo k zrážke, po ktorej Felíciu s rodinkou odhodilo mimo cesty. Obaja rodičia v nej boli mŕtvi na mieste. "Na mieste dopravnej nehody zraneniam podľahli vodič a spolujazdkyňa z vozidla Škoda Felícia," uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Veronika a Ľudovít nemali šancu prežiť.
Zobraziť galériu (10)
Veronika a Ľudovít nemali šancu prežiť.  (Zdroj: HaZZ, FB)

Eliáško, ktorý sedel v autosedačke na zadnom sedadle spolu s mamičkou Veronikou, akoby zázrakom ako jediný z rodiny haváriu prežil. S ľahšími zraneniami vyviazol aj šofér Oplu, ktorým mal byť 28-ročný Dominik z rovnakej obce. "Dieťa prepravované vo vozidle Škoda Felícia a vodič z vozidla Opel Vectra boli prevezení do nemocnice," dodala Balogová. Ručička tachometra na Dominikovom Opli sa po náraze zastavila na neuveriteľných 130 km/h.

Tento Opel mladej rodinke skrížil cestu, jeho vodič skončil v nemocnici.
Zobraziť galériu (10)
Tento Opel mladej rodinke skrížil cestu, jeho vodič skončil v nemocnici.  (Zdroj: HaZZ, FB)

Na miesto nehody dorazil aj dedko malého Eliáška, Ľudovítov otec, ktorý bol z tragédie zdrvený. Veronika a Ľudovít boli podľa neho ukážkovými rodičmi aj manželmi. "Strašne sa mali radi, to bol môj najmladší syn," povedal pre Tv JOJ užialený starý otec. Svadbu mali len v máji minulého roka. Tri mesiace po tom, čo sa im narodil Eliáško. Ten začiatkom roka dovŕši jeden rôčik. Prvé ani tie ďalšie narodeniny však už nikdy nebude môcť osláviť so svojimi najbližšími, milovanými rodičmi Veronikou a Ľudovítom.

Ako starý otec dodal, Eliáško bol vytúženým a veľmi očakávaným dieťatkom. Svedčí o tom aj množstvo fotografií, ktoré doslova zahlcujú profily oboch rodičov na sociálnej sieti. Jeho príchod na svet však nebol úplne bezproblémový. Narodil sa predčasne a Veronika a Ľudovít s ním od narodenia pravidelne chodili na kontroly do Martina. Z nemocnice sa vracali aj v osudný štvrtok, keď im cestu skrížil Dominik za volantom Opla.

Posledné Vianoce ešte ako šťastná rodinka.
Zobraziť galériu (10)
Posledné Vianoce ešte ako šťastná rodinka.  (Zdroj: HaZZ, FB)

Eliáško, ktorý si ťažkú situáciu, do ktorej sa dostal, ešte ani neuvedomuje, poputuje zrejme k starými rodičom. "Bol by som najradšej, keby bol u nás," povedal otec nebohého Ľudovíta. Polícia doposiaľ trestné stíhanie nezačala a tragickú nehodu naďalej prešetruje. Prípad prevzal vyšetrovateľ OR PZ v Dolnom Kubíne.

Z Eliáška sa stala sirota.
Zobraziť galériu (10)
Z Eliáška sa stala sirota.  (Zdroj: HaZZ, FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu