Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pozor, chrípka útočí v Žilinskom kraji: Má ju každý 35. občan!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA – Po vianočných prázdninách sa počty chrípkových i respiračných ochorení v Žilinskom kraji zdvojnásobili. Komplikovaný priebeh ochorení zaznamenali hygienici u každého 35. pacienta, pričom najčastejšou komplikáciou boli zápaly pľúc.

Najvýraznejší nárast počtu chorých na chrípku napočítali v okrese Turčianske Teplice (o 904 percent), chorobnosť respiračných ochorení najvýraznejšie stúpla takisto v tomto okrese (o 165 percent). Podľa veku respiračné ochorenia pribúdajú najmä u 15- až 19-ročných, chrípkové u ľudí starších ako 60 rokov.

Najviac chorých je stále medzi deťmi do päť rokov. Ako ďalej informovala Renáta Kortišová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiline, hygienikom v Žilinskom kraji nahlásili tento týždeň takmer šesťtisíc akútnych respiračných ochorení, pričom príznaky chrípky lekári pozorovali u približne každého deviateho pacienta.

V porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom tak v celom kraji zaznamenali o 2 423 respiračných a o 366 chrípkových ochorení viac.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu