Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Všetci dospelí dostali od štátu na internete elektronickú schránku: Pozrite sa, na čo má slúžiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: slovensko.sk)

BRATISLAVA - Všetci dospelí Slováci majú od nového roka vytvorenú elektronickú schránku, aby mohli komunikovať so štátom cez internet. Štyri a pol milióna elektronických schránok sprístupnila Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby na ústrednom portáli verejnej správy www.slovensko.sk.

Ako uvádza tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR, úlohou schránok je umožniť elektronickú komunikáciu občanov a podnikateľov s verejnou správou. Elektronickú správu tvorí najmenej jedno elektronické podanie, elektronický úradný dokument, napríklad odpoveď orgánu verejnej moci na elektronické podanie alebo príloha k nim.

Elektronické schránky vytvorili v rámci Operačného programu informatizácia spoločnosti, ktorý je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a sú dostupné na stránke https://schranka1.slovensko.sk. Prihlásiť sa do nich dá len s aktivovaným elektronickým občianskym preukazom. Už teraz môžu držitelia občianskych preukazov s čipom využívať niektoré elektronické služby, ktoré sa týkajú pobytov.

Ak majú občania problémy s elektronickými službami ústredného portálu verejnej správy alebo so schránkou, môžu kontaktovať Ústredné kontaktné centrum, ktoré je v pilotnej prevádzke od 1. novembra 2013 telefonicky alebo cez elektronický formulár: https://helpdesk.slovensko.sk/new-incident. Operátori na telefónnom čísle + 421 2 35 803 083 sú k dispozícií počas pracovných dní v čase od 8:00 do 18:00.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu