Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ministerstvo vnútra: Nahlasovať pobyt sa dá aj cez internet

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Majitelia aktivovaného elektronického občianskeho preukazu a zaručeného elektronického podpisu majú od 1. januára k dispozícii online niektoré služby z agendy hlásenia trvalého a prechodného pobytu, vrátane získania potvrdení.

Sú na webstránke https://portal.minv.sk/ v záložke Životné situácie, kde postupne pribudnú služby z oblasti dopravných evidencií, registra obyvateľov, matrík a z ďalších agend, ktoré ministerstvo vnútra postupne elektronizuje.

Ako informuje na svojom webe rezort vnútra, ďalšou sprístupnenou službou, tentoraz z agendy dokladov, je Modifikácia kontaktných údajov. Tá umožňuje prihlásenému užívateľovi modifikovať e-mailovú adresu, telefónne číslo a diskrétny údaj evidovaný v informačnom systéme agendy občianskych preukazov.

Od nového roka tak ministerstvo vnútra sprístupňuje prvé elektronické služby, najprv z agendy hlásenia pobytu. Služby budú časom k dispozícii aj na Ústrednom portáli verejnej správy www.slovensko.sk. Ministerstvo vnútra pripomína, že sprístupnenie elektronických služieb bude postupné, čo platí aj pri službách ostatných rezortov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu