Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Novoročné výtržnosti v Bratislave: Zničené zastávky MHD, vyradené spoje a meškania!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vandali počas Silvestrovskej noci napáchali vážne škody na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

"Mnohé sklenené výplne sú porozbíjané alebo prasknuté, pričom najviac ich je poškodených na Hrobákovej ulici," uviedla Zuzana Váchová z tlačového oddelenia Dopravného podniku Bratislava. Napriek tomu, že Dopravný podnik Bratislava prijal opatrenia a počas silvestrovskej noci odstavil v centre a v niektorých mestských častiach 40 z 360 automatov na cestovné lístky, niektoré sú aj tak poškodené.

Vandali vyčíňali aj v spojoch verejnej dopravy. V autobusoch MHD napríklad rozbili vetracie okno na autobuse, na električke rozbili bočné okno a spôsobili aj ďalšie poškodenia interiérov spojov. "Tieto škodové udalosti síce boli menšieho rozsahu, no zapríčinili vyradenie spojov z premávky, ktoré sme museli nahradiť záložnými vozidlami, čím vznikli meškania," dodala Váchová.

Vážnejšiu situáciu mali približne o šiestej ráno na Hlavnej stanici, kde skupina ľudí pod vplyvom alkoholu neprimerane vulgárne a agresívne útočila nielen na vodičov, ale aj prítomné hliadky dispečerov DPB. Dopravný podnik Bratislava vyhodnocuje všetky škodové udalosti, presný rozsah škôd ešte zisťujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu