Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vandali urobili v MHD škodu za vyše 710 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vandali v prostriedkoch bratislavskej mestskej hromadnej dopravy spôsobili od piatka 14. februára škodu vo vozidlách za viac ako 710 eur. Ako informoval Dopravný podnik Bratislava na svojej oficiálnej internetovej stránke, od piatka zaznamenali množstvo mimoriadnych udalostí, ktoré riešil výjazdmi dispečerov v spolupráci s políciou.

V piatok 14. februára poobede nahlásil vodič linky č. 3 grafity vo vozidle. Dispečer odhadol po obhliadke vozidla škodu na 300 eur, čo si vyžiadalo aj prítomnosť polície. Ten istý deň pred 19:00 nahlásil vodič autobusovej linky č. 84 poškodenie sedadla, čo zistil na konečnej zastávke Pri kríži. Škoda, ktorú zadokumentoval dispečer, bola približne 100 eur.

Približne o 20:00 nahlásil vodič autobusovej linky č. 83 rovnako poškodenie sedadla, škoda bola opäť približne 100 eur. Ďalšie dva prípady vandalizmu nahlásili v nočných hodinách, cestujúci opäť poškodili časti interiéru vozidiel.

V sobotu 15. februára nahlásil vodič linky 208 odcudzený ručný hasiaci prístroj z vozidla, dispečer zadokumentoval škodu za 150 eur. V nedeľu 16. februára zaznamenali ďalší prípad vandalizmu o 13:20. Vodič linky č. 37 nahlásil, že na konečnej zastávke Mariánka zistil pri obhliadke vozidla poškodenie dopytového tlačidla, škoda bola 30 eur. Aj počas nedeľnej nočnej zmeny o 2:25 zistil vodič nočného spoja N31 na Hlavnej stanici poškodenie interiéru vozidla, dispečeri odhadli škodu na 30 eur.

Ako informoval dopravný podnik, problémom sú aj cestujúci pod vplyvom alkoholu, ktorí znepríjemňujú cestovanie verejnosti. Opitého cestujúceho riešili počas predchádzajúcich dní v autobuse číslo 96 aj v električke číslo 8. Po zásahu dispečerov v spolupráci s políciou sa podnapitých cestujúcich podarilo vysadiť.

V sobotu 15. februára musel dopravný podnik riešiť aj chodcov, ktorí nerešpektovali zákaz pohybu v tuneli pod Bratislavským hradom. Na miesto vyslali policajnú hliadku a všetkých vodičov električiek na toto riziko dispečeri upozornili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu