Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Bratislave ošetrili na Štedrý deň stovky pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na centrálnych príjmoch Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetrili lekári počas Štedrého dňa 370 pacientov, čo je približne o pätinu viac ako v bežných dňoch. Po štedrej večeri prišlo osem ľudí so zapichnutou kosťou v krku a vyše 60 so zažívacími problémami, o tom informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

"Zhoršenie psychického stavu zaznamenali lekári v desiatich prípadoch. Ľuďom sa ani počas sviatočného dňa nevyhýbali cievne príhody, infarkty, úrazy, respiračné ochorenia a podobne. V noci ošetrovali lekári najmä opitých," uviedla ďalej hovorkyňa nemocnice v tlačovej správe a zdôraznila, že nič mimoriadne nezaznamenali.

"Tohtoročný Štedrý deň bol počtom pacientov aj ich zdravotnými problémami porovnateľný s predošlým. Výrazne, o polovicu, klesol len počet pacientov so zapichnutou kosťou v krku," doplnila Petra Stano Maťašovská. Presne 24. decembra sa v UNB narodilo 11 detí, prevažne to sú chlapci. Vlani sa takpovediac "pod stromček" narodilo tiež 11 detí, informovala nemocnica. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu