Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Smutný koniec kňaza Marka (†41): Premena veselého chlapa na kôpku nešťastia!

Marka našli v pivnici tohto rodinného domu, ktorý slúži ako fara Zobraziť galériu (3)
Marka našli v pivnici tohto rodinného domu, ktorý slúži ako fara (Zdroj: Google, FB)

MOKROLUH - Matka prehovorila o posledných rokoch trápenia. Správa o samovražde rímskokatolíckeho kňaza Marka Makaia (†41) v nedeľu šokovala veriacich a vyvolala medzi nimi množstvo otázok, na ktoré však poznal odpoveď zrejme len on. O jeho trápení vedela len matka Marta, ktorá prezradila, čo mohlo Marka k zúfalému činu dotlačiť.

Marka blízki postrádali už v sobotu, kedy sa neobjavil na rodinnom obede ani na dedinskej zakáľačke. Keď však neprichádzal ani na nedeľnú omšu, veriaci čakajúci v kostole začali mať zlé tušenie. Farára sa vybrali hľadať a po neúspechu na prízemí i poschodí sa presunuli do pivnice. Tam na nich čakal otrasný pohľad. Markovo telo nehybne viselo na bavlnenom šále. "V pivničných priestoroch rodinného domu, slúžiaceho ako Rímsko - katolícka fara bolo nájdené telo 41 ročného muža, ktorý už nejavil známky života," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Markovi už nedokázali pomôcť ani privolaní záchranári. V pivnici visel pravdepodobne už niekoľko hodín. Obec sa po prevalení tragickej správy ponorila do smútku. Nik si nedokázal vysvetliť, prečo sa ich obľúbený kňaz rozhodol dobrovoľne odísť z tohto sveta. O jeho strastiach v súkromnom živote vedela iba vlastná mama Marta, s ktorou býval v Cejkove. Podľa nej trpel depresiami a liečil sa na psychiatrii.

Smutný koniec kňaza Marka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Google, FB)

Depresie ho zmenili k nepoznaniu

Zlom v jeho živote nastal pred troma rokmi, kedy ho choroba úplne ovládala a z veselého chlapa sa stala kôpka nešťastia. "Kedysi veselý chlap sa už nesmial, nestretával sa s priateľmi. Predtým chodieval po svete, niekoľkokrát bol aj v Amerike, potom so všetkým prestal. Liečil sa, ale asi mu to nepomohlo," prezradila denníku Plus jeden deň zdrvená mama. Synov hlas naposledy počula v sobotu dopoludnia. V telefóne sa ho pýtala, prečo omšu neslúžil v nedeľu, no Marko neodpovedal. Vtedy už zrejme vedel, že telefonát s mamou bude tým posledným.

Smutný koniec kňaza Marka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Marka pochovajú v stredu v jeho rodnom Cejkove. Rozlúčiť sa s ním prídu aj kolegovia, ktorých náhla smrť kňaza zasiahla. "Odpočinutie večné daj mu o Pane a svetlo večne nech mu svieti," lúčia sa s Markom na sociálnej sieti. "Boli to krásne chvíle počas pôsobenia v Dlhom a Modre, nechce sa mi veriť. V našich srdciach zostane navždy," znie ďalšia z kondolencií.

Marko Makai prijal kňazskú vysviacku v roku 1997 v Košiciach a odvtedy ako kňaz pôsobil v Prešove, Dlhom nad Cirochou a naposledy v Mokroluhu. O jeho náhlom úmrtí informovala aj košická arcidiecéza na svojom webe. "Dnes 24. novembra zomrel kňaz košickej arcidiecézy Marko Makai. Zahrňme dušu zosnulého Marka do svojej modlitby," píše sa v ozname. Polícia naďalej pokračuje vo vyšetrovaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu