Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Bratislave budú upratovať väzenkyne: Zadelili ich na tieto ulice

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ulice v bratislavskom Novom Meste v týchto dňoch upratujú aj väzenkyne z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave. Ako informoval v tlačovej správe hovorca Nového Mesta Marek Tettinger, sú to ženy, ktoré si odpykávajú trest vo väzení s najnižším stupňom stráženia.

Podľa Tettingera novomestské ulice zametá celkovo desať väzenkýň. Okrem hrabania lístia zbierajú aj papiere, odpad, zelený biologický odpad, vyprázdňujú odpadkové koše. Pracujú v lokalite, ktorú ohraničujú ulice Šancová, Trnavská, Rožňavská, Bojnická a Račianska. Za jednu odpracovanú hodinu mestská časť zaplatí 2,20 eur. „Je to sezónna, nárazová akcia. Cieľom je zabezpečiť rýchlejšie a efektívnejšie vyčistenie mesta najmä v období, kedy zasypalo ulice, chodníky a verejné plochy množstvo opadaného lístia a zároveň ušetriť aj prostriedky obce. Ak sa tento projekt osvedčí, budeme ho využívať aj v budúcnosti,“ informoval starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. 

Mestská časť zabezpečuje dopravu odsúdených na pracovisko a späť, ich zácvik na jednotlivé práce, riadenie pracoviska, kontrolu prác a dodáva aj potrebné pracovné náradie. Zmluva medzi mestskou časťou a Ústavom na výkon trestu odňatia slobody platí do konca tohto roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu