Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Veľký záťah v Thajsku na najsilnejšiu drogovú mafiu: Zatkli aj Slováka!

Takto polícia zatýkala šéfa siete, Američana Josepha Manuela Huntera.
Takto polícia zatýkala šéfa siete, Američana Josepha Manuela Huntera. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po Adrianovi V., prezývanom Alex, ktorého pred približne mesiacom zadržali na thajskom ostrove Phuket a ktorý mal údajne pracovať pre najsilnejšiu drogovú mafiu v regióne, pátrala v minulosti bezúspešne aj slovenská polícia.

V polovici 90-tych rokoch sa mal s ďalšími dvoma mužmi dopustiť vydierania na synovi istého podnikateľa zo Záhoria. TASR to potvrdili viaceré zdroje. Ako prvú informáciu o zadržaní Adriana V., alias Alexa v Thajsku priniesla dnes svojom večernom spravodajstve televízia JOJ.

Zo Slovenska mal odísť ešte v 90. rokoch a istý čas pôsobiť aj v cudzineckej légii. Jeho manželkou bola Thajčanka, údajne dcéra policajného funkcionára. Jeden jeho známy sa o ňom pre televíziu vyjadril, že vybavoval falošné doklady a povolenia na vstup do krajiny.

Podľa informácií TASR však Alex, známy aj pod prezývkou Frico mal uniknúť pred slovenskými orgánmi práve do francúzskej cudzineckej légie a potom po nezhodách utiekol aj z tejto služby práve do Thajska a to do mesta Pataya. V tejto oblasti sa koncom 90-tich rokov zdržovalo viacero hľadaných Slovákov. Alex mal v krajine najskôr vlastnú reštauráciu a aj erotický salón, ktorú vyhľadávali aj osoby hľadané slovenskými orgánmi.

Adrian V. mal pôsobiť aj v susednej Kambodži. V Thajsku sa v tom čase zdržiaval, podľa neoficiálnych informácií a našiel azyl aj brat zavraždeného podnikateľa Romana Deáka, z ktorého vraždy sú v súčasnosti vo väzbe osoby z bratislavskej skupiny sýkorovcov. Podľa JOJ Adrianovi V. miestni hovorili Kráľ, pretože mal vplyv a peniaze.

V skupine, ktorú pred mesiacom zadržali na ostrove Phuket, boli okrem neho aj ďalší bývalí žoldnieri. Šéfoval im Američan menom Hunter, ktorý slúžil v armáde ako snajper. Na pašovaní ročne zarobili milióny eur. "Ide o rozsiahlu sieť, ktorá obchodovala s drogami na území Thajska aj za hranicami. Dlhší čas bola v centre záujmu amerických úradov," uviedol šéf polície v Bangkoku.

Podľa informácií televízie JOJ Alexa vydali do USA, kde ho budú súdiť za obchodovanie s drogami. Jeho komplicov, ktorým mal poskytovať krytie, obvinili z dvojnásobnej vraždy. Či budú žiadať o vydanie aj slovenské orgány nie je zatiaľ známe.

Takto polícia zatýkala šéfa siete, Američana Josepha Manuela Huntera!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu