Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otrasná suma za letenku z Košíc do Bratislavy: Cez net si ju nekúpite!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Ako z minulého storočia! V súčasnosti, kedy si letenky kupujeme pohodlne cez internet, spoločnosť Danube Wings túto možnosť zrušila. Keď chcete letieť, letenku si musíte prísť osobne kúpiť do ich kóje na košickom letisku.

A aby toho nebolo málo, z druhého najväčšieho mesta na Slovensku sa do Bratislavy lieta už len štyrikrát do týždňa. Dvakrát v pondelok a dvakrát v piatok.

Ako uviedol generálny riaditeľ Danube Wings Ján Rostáš pre Korzár, o konci linky neuvažujú. „K redukcii letov sme pristúpili vzhľadom na nízku frekvenciu ciest biznis klientely medzi oboma mestami.“

Iný názor má na to primátor Košíc Richard Raši: „Spojenie medzi mestami je nedostatočné. Sme Európskym hlavným mestom kultúry a päť dní v týždni sa nemáte ako dostať od nás do hlavného mesta a späť. Myslím letecky. A to, akým archaickým spôsobom sa v 21. storočí predávajú letenky na tejto linke, je absolútne nemysliteľné. Budeme hľadať všetky možné riešenia, aby sa to zmenilo.“

Odrádzajúca je určite i cena. Jeden let z Košíc do Bratislavy stojí okolo 115 eur. Len na porovnanie, letenku z Košíc do Londýna už môžete zakúpiť za akciovú cenu 29,90 eur. Reálnejšie ceny do tejto destinácie sú okolo 69 eur. Do hlavného mesta Anglicka sa z Košíc dostanete od budúceho týždňa štyrikrát, a od decembra bude 5 letov týždenne. Z Košíc do Prahy sa pravidelne lieta 13-krát do týždňa a do Viedne 12-krát do týždňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu