Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Škandalózne odhalenie na fare v Nitre: Kňaz Pavol (47) zneužíval aj ďalšie dievča!

Pavla už uvoľnili z vedenia farnosti kňaza
Pavla už uvoľnili z vedenia farnosti kňaza (Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Farár Pavol (47) z Nevidzian, ktorý bol pred vyše mesiacom obvinený zo sexuálneho zneužívania len 11-ročného dievčatka, údajne obťažoval aj ďalšie. Má isť o tínedžerku a o všetkom zrejme vedel aj nitriansky biskup.

Bývalý nitriansky kňaz je už viac ako mesiac obvinený zo sexuálneho obťažovania. "Viete čo, ja sa nebudem vyjadrovať, až potom, keď bude po všetkom, dobre? Ďakujem pekne. Ďakujem, dobre? Dovidenia," povedal pre TA3 farár z Nevidzian. Na fare v Nevidzanoch mal obchytkávať a bozkávať v tom čase iba 11-ročné dievča. V skutočnosti však nešlo o jeho prvú obeť. Podobný prípad sa už mal raz odohrať, a to presne pred dvoma rokmi na fare v Janíkovciach.

Viaceré dôveryhodné zdroje televízii potvrdili, že počas svojho pôsobenia v Janíkovciach mal farár sexuálne obťažovať tínedžerku. Dievča chodilo pravidelne na omše a s farárom tak prichádzalo často do kontaktu. Matka mladej obete prípad neposunula polícii, ale o všetkom mala hovoriť priamo s nitrianskym biskupom. No a nitriansky biskup nakoniec vyriešil celú situáciu tak, že farára premiestnil z Janíkoviec do inej farnosti, do Nevidzian.

A zhodou okolností práve v Nevidzanoch mal farár neskôr obťažovať svoju druhú obeť, o ktorej informovali všetky médiá. To, že farár musel Janíkovce opustiť pre sexuálny škandál, ale biskupský úrad nepotvrdil. „Nebol preložený pre nejaký prešľap,“ povedal hovorca nitrianskeho biskupstva Miroslav Lyko.

O sexuálnom škandále mal vedieť aj nitriansky biskup. Prečo farára nepotrestal, ale iba premiestnil na ďalšiu faru, zostáva otázne. „Do právoplatného rozhodnutia súdu sa na adresu týchto obvinení nitrianske biskupstvo nebude vyjadrovať,“ dodal Lyko. Rodina mladej dievčiny sa k prípadu nechce ani dnes vyjadrovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu