Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší škandál u Fica: Podozrenia, že rande s pobozkanou úradníčkou platil štát!

Navečerali sa v kaštieli za naše? Zobraziť galériu (2)
Navečerali sa v kaštieli za naše? (Zdroj: int, PLUS7DNÍ)

BRATISLAVA - Úrad vlády SR má dlhodobé obchodné vzťahy s kaštieľom v Čereňanoch, kam premiér Robert Fico v lete vzal na večeru úradníčku Janu Halászovú. Úrad zverejnil niekoľko faktúr za tisíce eur, no odmieta povedať, či jedna z nich pokryla aj spomenutú večeru podarenej dvojice, ktorú potom fotograf nachytal pri bozku v aute. Zaplatili sme Robovi a Janke večeru vo dvojici z našich daní?

Podobne ako v prípade údajnej návštevy konšpiračného bytu Penty, aj v prípade tejto večere Robert Fico odmieta prezradiť, kto večeru s mladou brunetkou platil a koľko presne stála. Denník Sme však dnes upozornil na fakt, že kaštieľ v Čereňanoch a jeho majiteľ Marián Filo majú už dlhší obchodný vzťah s úradom vlády. Svedčí o ňom séria faktúr na reštauračné služby, ktoré úrad Filovi preplatil. Faktúry v súčte majú hodnotu 24-tisíc eur. Zväčša má ísť o slávnostné jedlá pre zahraničné delegácie. „Oslovení boli traja záujemcovia. Úspešným uchádzačom sa stal Marián Filo. Služby boli obstarané spôsobom, aby vynaložené náklady boli primerané kvalite a cene,“ informoval podľa Sme Úrad vlády.

Niektoré faktúry zjavne pochádzajú zo zahraničných návštev na Slovensku, šéfkuchár z kaštieľa dochádzal priamo na Úrad vlády. Hoci ani jedna faktúra dátumovo presne nesedí so slávnou Ficovou večerou, na najvyššej preplatenej faktúre nie je napísané, za čo presne bola. Faktúra v hodnote 3.600 eur je označená iba ako "reštauračné služby". Sme dodáva, že podobne označených faktúr jestvuje deväť a po zverejnení fotografií premiéra s "pobozkanou úradníčkou" Janou Halászovou faktúry prestali pribúdať.

"Z desiatok, stoviek rôznych príležitostí Úrad vlády na základe výberu podľa zákona vybral reštauráciu, ktorá je v ratingu reštaurácií a kuchárov stále na poprednom mieste. Je to vidiecka reštaurácia. Išlo o šesť prípadov obedov s najvyššími predstaviteľmi iných krajín," povedal sa na tlačovej besede Robert Fico. 

"Úrad vlády okrem šiestich oficiálnych stretnutí s prezidentmi a premiérmi nikdy nepreplatil žiadnu súkromnú akciu a to sme preukázali dokladmi, konkrétnymi vrátane prezenčných listín, kto na týchto stretnutiach bol a ako to celé prebiehalo", dodal premiér. 

Predsedu vlády s 27-ročnou úradníčkou Janou Halászovou v lete vyfotografoval fotograf časopisu Plus 7 dní. Fico svoju podriadenú zobral na večeru do kaštieľa v Čereňanoch v deň jej menín. Odviezol ju až pred jej dom, kde sa pobozkali. Úrad vlády odvtedy odmieta prezradiť, na akej pozícií a za aký plat Halászová pracuje.

Kaštieľ v Čereňanoch sa nachádza neďaleko Topolčian, premiérovho rodiska. Reštaurácia nepatrí práve medzi ľudové podniky. Za veľké pivo tu zaplatíte 2,49€, za slepačiu polievku 2,16€ a za pečené kuracie prsia 7,47€. Apartmán pre dve osoby stojí na noc 180€ aj s raňajkami.


 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu