Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vládne hody majú zaujímavé pozadie: Úrad hľadal kuchára aj u výrobkyne bižutérie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Hodovanie vlády so zahraničnými politikmi na pochúťkach z reštaurácie Afrodita má zaujímavé pozadie, informovala TV Markíza. Úrad vlády síce vybral kuchára tejto reštaurácie na základe prieskumu trhu, ale okrem neho oslovil iba školu varenia a výrobkyňu bižutérie.

Úrad vlády dnes TV Markíza dodatočne ukázal všetky faktúry, ktoré reštaurácii Afrodita za posledný rok vyplatil. Majiteľ reštaurácie v Čereňanoch zinkasoval za svoje služby od úradu vlády od júna minulého roka viac ako 21 000 eur. Ešte 6. septembra úrad vlády potvrdil pre TV Markíza, že si spravil prieskum trhu na poskytovanie reštauračných služieb na podávanie jedál. V prieskume však oslovil okrem víťaznej reštaurácie Afrodita iba firmu Gastroklub, ktorá je školou varenia a reštauračné služby nerobí, a podnikateľku, ktorá podľa živnostenského registra vyrába napríklad bižutériu či darčekové predmety. Podnikateľka s bižutériou zároveň nepotvrdila, že by ju úrad vlády oslovil s ponukou na zabezpečenie reštauračných služieb.

Po viac ako mesiaci hovorkyňa premiéra Roberta Fica povedala, že nehľadali reštaurácie, ale top kuchára a v prieskume trhu vraj vyberali z troch oslovených uchádzačov, ktorí mali poskytnúť toho najlepšieho kuchára. Všetkých troch uchádzačov vraj oslovili elektronickou poštou. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu