Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nešťastný víkend: Sára (8) vypadla z balkóna, Broňu (15) spálil elektrický prúd!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HUMENNÉ/LEVICE - Prvý jesenný víkend so sebou priniesol až dve nešťastia. Jedno z nich sa odohralo v sobotu v obci Brekov na východe Slovenska, kde len 8-ročné dievčatko vypadlo z balkóna rodinného domu a utrpelo vážne zranenia. Pri tom druhom sa v Leviciach vážne zranila tínedžerka, ktorú pri riskantnej zábave na železničnej stanici zasiahol elektrický prúd.

Školáčka Sára z Brekova sa mala v sobotu z balkóna načahovať za hroznom, ktoré vyrastalo do výšky blízko rodinného domu. V tom sa však zrejme nešťastne šmykla a zrútila sa z 3-metrovej výšky. Vystrašení rodičia dolámané dievčatko okamžite previezli do humenskej nemocnice, kde bude zrejme musieť podstúpiť operáciu.

Má totiž zlomené obe ruky a so zranení sa bude liečiť najmenej dva mesiace. Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

 V ten istý deň museli záchranári zasahovať aj v Leviciach pri 15-ročnej Bronislave, ktorú zasiahol elektrický prúd. Zvedavej tínedžerke sa vypomstilo riskovanie, keď sa spolu s dvoma kamarátmi Mariánom (16) a Adamom (15) štverala na odstavený vagón na železničnej stanici.  "16 ročný Marián a 15 ročný Adam zišli z vagónu bezpečne dolu a vtedy počuli hluk," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Keď sa chlapci pozreli späť na vagón, uvideli na ňom nehybne ležať Broňu. Na miesto okamžite vyrazili záchranári, ktorí ju po prvotnom ošetrení previezli do levickej nemocnice. "Pri zásahu elektrickým prúdom utrpela podľa predbežnej lekárskej správy popáleniny na 35 percentách tela," dodala Čuháková. S vážnymi popáleninami ju po ďalšom ošetrení previezol vrtuľník do Univerzitnej nemocnice v bratislavskom  Ružinove. Polícia aj v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu