Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nebezpečné vykurovanie: Žiačky sa priotrávili oxidom uhoľnatým!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: tampagov.net)

KOŠICE – Štyri študentky sa priotrávili oxidom uhoľnatým dnes dopoludnia v Strednej stavebnej škole na Lermontovovej ulici v Košiciach. Dve odviezla hasičská sanitka a ďalšie dve sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci na vyšetrenie do nemocnice.

Informoval o tom dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš. Uviedol, že udalosť im nahlásil zástupca školy Štefan Michalko, ktorý informoval, že žiačkam v triede sa zle dýcha a mali závrate.

Jednotka po príchode na miesto evakuovala na dvor približne dvadsať študentov. Po evakuácii namerala v triede zvýšené koncentrácie CO v učebni i vo vedľajšom kabinete. V učebniach oproti hodnoty zvýšené neboli. Vysoké hodnoty však namerali aj v triede o poschodie nižšie, v ktorej sa však neučilo.

Dievčatá hospitalizovali v košickej detskej fakultnej nemocnici. Ako informoval lekár Juraj Bazár, pacientky sú po ošetrení stabilizované a mimo ohrozenia života. Podľa hasičov bolo príčinou úniku CO poškodenie vykurovacieho telesa. Údržbári kotol odstavili. Na odstránenie poruchy zavolali pracovníkov firmy Dalkia. Do odstránenia poruchy sa v inkriminovaných triedach nebude učiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu