Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

MS odmieta, že by Kosovu bola v prípade Sadikiho daná záruka nového procesu

Baki Sadiki
Baki Sadiki (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR dnes vydalo stanovisko k rozhodnutiu Krajského súdu (KS) v Prešove o zrušení trestu pre Bakiho Sadikiho MS SR v ňom zdôraznilo, že nie je pravda, že dožiadaná strana vydala odsúdeného s výhradou práva na nový proces.

„Kosovskej strane nikdy nebola poskytnutá záruka nového procesu. Kosovská strana bola v tejto súvislosti iba informovaná o tom, že podľa príslušného zákona má osoba možnosť žiadať obnovenie procesu, teda nie, že na nový proces má automaticky právo. Kosovská strana povolila vydanie osoby pri splnení podmienky dodržania zásady špeciality, záruky, že osobe nebude uložený vyšší trest ako ten, čo je predmetom konania, a výhrady, podľa ktorej osoba nemôže byť vydaná do tretej krajiny bez súhlasu kosovskej strany,“ uviedla hovorkyňa MS SR Jana Zlatohlávková v písomnom stanovisku.

Minister spravodlivosti Tomáš Borec aj napriek zrušeniu rozsudku KS považuje za dôležité, že je Baki Sadiki vo väzbe. Ministerstvo ďalej informovalo, že keďže predmetné uznesenie nebolo zatiaľ vyhotovené písomne, toto stanovisko ministerstva nie je zatiaľ definitívne.

Krajský súd v Prešove zrušil rozsudok pre Bakiho Sadikiho na 22 rokov väzenia za drogovú trestnú činnosť v utorok (3.9.) na neverejnom zasadnutí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu