Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Dvaja podnikatelia obrali firmy o sto miliónov!

BRATISLAVA - Nabalili sa vo veľkom! Podľa polície je František B. (50) z Bratislavy podozrivý zo sprenevery 70 miliónov korún. Druhý podnikateľ Ladislav D.(49) zo Stupavy podľa slov vyšetrovateľa podviedol firmu o 33 miliónov korún.

Podnikateľ František B. (50) z Petržalky bol pred niekoľkými rokmi jedným zo šéfov bratislavskej pobočky brnianskej firmy. Podľa vyšetrovateľa 70 miliónov Sk tejto firmy previedol na účet bratislavskej obchodnej spoločnosti, v ktorej bol spoločníkom a konateľom. „Ak sa vina obvineného zo sprenevery dokáže na súde, hrozí mu trest päť až dvanásť rokov,“ povedal policajný zdroj.

Meno Františka B. figurovalo aj v pokuse o podvod so zmenkami na 400 miliónov korún, za ktoré ručili Západoslovenské vodárne a kanalizácie v Bratislave. Krajský súd mu pred dvomi rokmi vymeral trest sedem rokov nepodmienečne, ale obžalovaný sa odvolal.

Podnikateľ Ladislav D. (49) zo Stupavy - ktorý má prechodné bydlisko v Nemecku - kúpil pred niekoľkými rokmi od banskobystrickej obchodnej firmy 84 volkswagenov. Zaplatil zálohu takmer 20 miliónov korún a autá vyviezol do Nemecka. Vyšetrovateľ ho obvinil z podvodu, pretože za autá ostal dlžný ďalších vyše 33 miliónov korún. Stupavčanovi hrozí trest dva až osem rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu