Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ficova zakliata chata: Táto letná sezóna ďalšia pohroma!

Robert Fico, chata v Malých Levároch. Zobraziť galériu (2)
Robert Fico, chata v Malých Levároch. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Cyanobaktérie. Presne tieto bytosti možno dnes označiť za protištátne mikroorganizmy. Usadili sa totiž v jazere pri Malých Levároch. V tejto lokalite však stojí chalupa, ktorú nevlastní nik menší ako predseda vlády Robert Fico.

Všetko odhalili hygienici, ktorí sa opäť pustili do pravidelnej kontroly kúpalísk. Hoci väčšina z nich je tentoraz v poriadku, niekoľko vodných plôch je na kúpanie nevhodných. Medzi ne patrí aj lokalita Malé Leváre, kde už novinári i široká verejnosť niekoľkokrát hlásili výskyt predsedu vlády Roberta Fica. Aktuálne však hygienici z Levárov hlásia výskyt cyanobaktérií, čiže siníc, ktoré sa prejavujú aj takzvaným vodným kvetom.

Chata Roberta FIca v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Voda zamorená sinicami môže byť zdraviu škodlivá. Zvlášť v ohrození sú tehotné ženy, no ani muži sa nemusia vyhnúť nevoľnosti, vracaniu, hnačkám, či bolestiam hlavy. Hoci doposiaľ nie je zaznamenané úmrtie človeka v dôsledku siníc, tieto baktérie údajne dokážu zabiť aj koňa. Aktuálne tak môžu ohroziť spôsobilosť vládneho kabinetu rozhodovať o zásadných otázkach štátu.

Navyše na vážnejšiu nôtu, Robert Fico sa v jazere rád kúpe aj so svojim psom Larrym. Toho by sinice mohli doslova skoliť, takže aj Larry urobí lepšie ak sa vode pri šéfovej chate radšej vyhne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu