Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vo Volovských vrchoch nad Betliarom stále horí

Lesný požiar v ťažko prístupnom teréne nad Betliarom a Gemerskou Polomou. Zobraziť galériu (6)
Lesný požiar v ťažko prístupnom teréne nad Betliarom a Gemerskou Polomou. (Zdroj: SITA)

BETLIAR – S požiarom vo Volovských vrchoch nad Betliarom stále bojujú nielen hasiči ale aj dobrovoľníci a lesní robotníci.

„Situácia je stále rovnaká. Približne 50 ľudí likvidovalo v noci ohniská a prácu im sťažoval vietor, ktorý stále rozdúchaval nové ohniská,“ informoval dnes ráno dôstojník operačného strediska rožňavských hasičov.

V piatok to začalo byť podľa krajského riaditeľa košických hasičov Jozefa Fedorčáka ťažké a dramatické, silný vietor sa otočil a hasiči vynakladali veľké úsilie na uhasenie ohnísk. "Vietor fúkal aj v noci. Dážď neprišiel, a tak neostáva iné, ako ručne likvidovať jednotlivé ohniská. Aj dnes to budeme mať ťažké,“ povedal Fedorčák.

Dodal, že v teréne bude 70 aj viac ľudí, očakávajú pomoc hasičov dobrovoľníkov z okolitých obcí a lesných robotníkov. Podľa jeho slov im problémy robí najmä vietor a skryté ohniská. Hasičom by dnes pomohol poriadny dážď.

S veľkým lesným požiarom, ktorý spozorovali v utorok 6. augusta popoludní vo Volovských vrchoch bojujú desiatky hasičov a dobrovoľníkov z Rožňavy, Dobšinej, Košíc a Popradu aj s technikou. Hasiť pomáhajú aj lesní robotníci. Požiar zasiahol plochu okolo 30 hektárov.

V náročnom, ťažko prístupnom horskom teréne je na likvidáciu nasadená aj letecká technika z ministerstva vnútra i ministerstva obrany, ako aj špeciálne vycvičení hasiči z modulu leteckého hasenia Západ a z Banskej Bystrice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu