Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Adamka (6) zrazil autobus kúsok od domu: Silný náraz mu vyzul papučku!

Adamka silný náraz vyzul z papučiek Zobraziť galériu (2)
Adamka silný náraz vyzul z papučiek (Zdroj: polícia)

LUKÁČOVCE - Školské prázdniny priniesli ďalšie nešťastie. Len 6-ročný Adamko včera podvečer vbehol do cesty autobusu, ktorý práve prechádzal dedinkou Lukáčovce pri Nitre. Chlapček chcel prebehnúť na druhú stranu cesty, kde býval, no nestihol to.

O tom, že stačí len malá chvíľka nepozornosti a môže dôjsť k nešťastiu, sa včera podvečer presvedčili rodičia 6-ročného Adamka, ktorý v zlomku sekundy takmer prišli o syna. Chlapčeka len pár metrov od domu zrazil autobus, keď prebiehal cez cestu. "Adamko vystúpil zo stojaceho auta, prebehol cez cestu k domu, v ktorom býva, pričom však vbehol pod prichádzajúci autobus," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Vodič autobusu už nestihol zrážke zabrániť.
Zobraziť galériu (2)
Vodič autobusu už nestihol zrážke zabrániť.  (Zdroj: polícia)

Vodič autobusu sa už chlapcovi nestihol vyhnúť a zachytil ho ľavou časťou vozidla. Silný náraz dokonca Adamka vyzul z papučiek, ktoré skončili mimo cesty. Malého škôlkara ratoval vrtuľník. "Zranené dieťa bolo transportované leteckou záchrannou službou do bratislavskej nemocnice," dodala Čuháková.

Polícia ďalšie okolnosti nešťastnej havárie vyšetruje. Aj tento smutný prípad by mal slúžiť ako memento rodičom, aby svoje ratolesti počas prázdnin nespúšťali z očí, ale aj vodičom, ktorí by pri šoférovaní mali dbať na zvýšenú opatrnosť najmä na miestach, kde sa deti pohybujú častejšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu