Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slovensko čakajú ďalšie horúčavy, teploty budú lámať rekordy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko podľa meteorológov v najbližších dňoch potrápia väčšie horúčavy ako v júni. Vo štvrtok (25.7.) ich môžu navyše na celom Slovensku sprevádzať búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal na tento deň pre celé územie výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od 6.00 h do 20.00 h.

Maximálna denná teplota najmä v južných okresoch západného a stredného Slovenska dosiahne od stredy (24.7.) do piatka (26.7.) 33 až 35 stupňov Celzia, cez víkend by sa ortuť teplomera mohla vyšplhať až na 36 až 38 stupňov. "Teplota bude atakovať dlhodobé rekordy maximálnej dennej teploty vzduchu," píše na svojom webe SHMÚ. Vlna horúčav by mala vyvrcholiť na začiatku budúceho týždňa.

"Nadchádzajúce horúce obdobie však bude pravdepodobne ešte výraznejšie, ako hodnotami maximálnej dennej teploty, tak aj dĺžkou svojho trvania. Je preto nutné dodržiavať pitný režim a ak je to možné, vyhýbať sa priamemu slnečnému žiareniu najmä v popoludňajších hodinách," upozorňujú meteorológovia. Počas tohto leta už Slovákov potrápila jedna vlna horúčav. V druhej polovici júna maximálna teplota vzduchu miestami dosahovala 34 až 36 stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu