Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Letná predpoveď, aká poteší: Teploty sa budú opäť šplhať k tridsiatkam!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Počasie nasledujúcich dní bude ako stvorené pre milovníkov horúčav. Ortuť teplomera bude každým dňom stúpať vyššie a vyššie až k tropickým hodnotám. Počas týždňa sa však zrejme nevyhneme ani občasným búrkam, ktoré prechodne schladia horúci vzduch.

pondelok bude Slovensko od západu zasahovať tlaková výš spolu s brázdou nízkeho vzduchu, ktoré prinesú premenlivú prevažne až veľkú oblačnosť. V noci preto môže občas spŕchnuť, cez deň však najmä na severe počítajte aj s intenzívnejším dažďom, prípadne búrkami. Teploty v noci sa budú pohybovať medzi 15 a 10 stupňami, cez deň sa vyšplhajú na 21 až 27 stupňov. Na juhu a juhozápade môže zafúkať silnejší vietor, ktorý v nárazoch dosiahne rýchlosť 45 km/h.

Utorok bude oblačnosti o čosi menej, ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky aj búrky. Nočné teploty klesnú na 14 až 9 stupňov, cez deň sa budú pohybovať medzi 23 až 28 stupňami. Na Orave a Liptove bude o niečo chladnejšie, okolo 21 stupňov. Vietor bude fúkať severozápadný až severný 5 až 20 km/h.

V stredu bude do našej oblasti naďalej zasahovať tlaková níž. Bude prevažne polojasno, neskôr pri väčšej oblačnosti môže aj spŕchnuť. Teploty v noci sa budú pohybovať medzi 15 až 10 stupňami, cez deň medzi 25 až 30.

Štvrtok bude pokračovať v duchu vysokých teplôt, bude jasno až polojasno. Zamračí sa a sem-tam spŕchne len na severe a východe Slovenska. Nočná teplota klesne na 16 až 11 a denná sa vyšplhá na horúcich 25 až 30.

piatok začne oblasť vyššieho tlaku vzduchu nad strednou Európou slabnúť avšak stále bude jasno až polojasno. Na severe sa môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky. Teploty v noci budú v rozmedzí 16 ať 11 stupňov. Cez deň by však malo byť najteplejšie, čo sa teplôt počas celého týždňa týka, pretože ortuť teplomera sa vyšplhá na 26 až tropických 31 stupňov.

Víkend, ako sme si už zvykli, so sebou prináša typické ochladenie. V sobotu k nám od severu prenikne vlhký a studený vzduch, ktorý prinesie premenlivú oblačnosť a miestami aj prehánky. Nočné teploty sa budú pohybovať medzi 16 až 11 stupňami, denné klesnú na 22 až 27.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu