Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vodiči, pripravte sa na víkend: Zápchy kvôli Pohode!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – Operačné stredisko Krajského dopravného inšpektorátu v Trenčíne upozorňuje vodičov na možné dopravné komplikácie v Trenčíne a jeho okolí v súvislosti s hudobným festivalom Pohoda (11. – 14. júla). Najväčší nápor návštevníkov očakávajú v prvý deň festivalu – vo štvrtok 11. júla vo večerných hodinách, kedy by do dejiska festivalu na trenčianske letisko mala doraziť väčšina z očakávaných 30.000 návštevníkov.

"Veľká časť návštevníkov príde na festival motorovými vozidlami, z čoho vyplývajú  výrazné dopravné obmedzenia, ktoré možno očakávať  najmä na ceste I/50 medzi Trenčínom a Drietomou, na diaľnici D 1 v križovatke Chocholná, na križovatke ciest I/61 a I/50 v katastrálnom území Chocholnej-Velčíc, na ceste II/507 v Trenčianskej Turnej, v meste Trenčín a podobne. Okrem veľkého počtu motorových vozidiel je potrebné počítať aj so zvýšeným počtom chodcov, ktorí sa budú  pohybovať po cestách," upozorňuje operačné stredisko. 

Krajský dopravný inšpektorát v Trenčíne žiada účastníkov cestnej premávky, aby počas štyroch dní festivalu zvýšili svoju opatrnosť, venovali sa sledovaniu situácie v cestnej premávke, rešpektovali dočasné dopravné značenie a boli ohľaduplní.

"Krajský dopravný inšpektorát v Trenčíne zároveň pripravil vlastné opatrenia, ktoré sa okrem riadenia a dohľadu nad bezpečnosťou cestnej premávky budú zameriavať i na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky, kontrolu dodržiavania zákazu vedenia vozidla pod vplyvom alkoholu a iných návykových látok, používanie reflexných prvkov chodcami a podobne," uvádza sa v policajnej výzve. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu